Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Curcumin: Το φυσικό αντικαρκινικό βότανο

 
Περισσότερες από 1800 κλινικές μελέτες και έρευνες έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα ωφέλη της CURCUMIN, ενός εκχυλίσματος του πατροπαράδοτου ινδικού θεραπευτικού μέσου, της κούρκουμας, ως μέσο θεραπείας καρκίνων.


Σε μερικές περιπτώσεις, η 100% φυσική CURCUMIN έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από τα αντικαρκινικά φάρμακα, χωρίς τις ενδεχομένως θανάσιμες παρενέργιες, και μπορεί να αποκτηθεί με μικρό ποσοστό του σχετικού κόστους. Μέχρι τώρα, η CURCUMIN ήταν σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, πηγές στην ιατρική βιομηχανία έχουν αναφέρει ότι η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία η οποία στο παρελθόν προμήθευε αντικαρκινικά φάρμακα στην Ελλάδα σταμάτησε τις παραδόσεις των προϊόντων της εξαιτίας “απλήρωτων λογαριασμών”.

Ένας διάσημος Βρετανός επαγγελματίας στον χώρο της εναλλακτικής υγείας, συχνός επισκέπτης και λάτρης της Ελλάδας, συμπονεί τον ελληνικό λαό για τα σημερινά του δεινοπαθήματα. Έχει προσφερθεί, πολύ γενναιόδωρα, να διαθέτει άμεσα σε Έλληνες καρκινοπαθείς προμήθειες της καλύτερης ποιότητας CURCUMIN στον κόσμο, σε μια ειδική τιμή.

Η CURCUMIN είναι περισσότερο αποτελεσματική σε κάποιες περιπτώσεις απ' όσο είναι σε άλλες. Για πολλούς καρκινοπαθείς, όμως, το ενδεχόμενο επιτυχίας και αναζωογόνησης με θεραπεία με CURCUMIN την καθιστά σοφή επιλογή. Ωφεληθείτε μ’ αυτή την ευκαιρία για μια δοκιμή με CURCUMIN.

 
Η εκπληκτική ιστορία ενός επαναστατικού μπαχαρικού με σημαντικές προοπτικές για την αντιμετώπιση του καρκίνου

 

Η κούρκουμα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και συχνά χρησιμοποιημένα μπαχαρικά στην ινδική και στην ταϋλανδέζικη κουζίνα από χιλιάδες χρόνια. Η κουρκουμίνη είναι ένα συστατικό της κούρκουμας, αλλά εχει τις δικές της ιδιότητες.

Η κουρκουμίνη είναι φυτοχημική ουσία και ανήκει σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων γνωστή ως κουρκουμινοειδή. Εκτός από το να είναι σημαντικό συστατικό της κούρκουμας, η κουρκουμίνη είναι πια φυσική πολυφαινόλη, δηλαδή ένα μείγμα χημικών ενώσεων που παρέχει μεγάλο ώφελος για την υγεία.


Η κουρκουμίνη παρασκευάζεται από την αποξηραμένη ρίζα του φυτού της κούρκουμας, το μέρος που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Το φυτό της κούρκουμας είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την Ινδία και βρίσκεται στη Νότια Ασία και στην Άπω Ανατολή.


Η κούρκουμα χρησιμοποιόταν ως θεραπευτική ουσία στην αρχαία αγιουρβεδική ιατρική, όπου θεωρόταν σύμβολο της ευημερίας. Η λέξη “Αγιουρβέδα” σημαίνει “η γνώση για τη μακροζωΐα” ενώ η ίδια η αγιουρβεδική ιατρική, προερχόμενη από την Ινδία, αποτελεί συνδυασμό της παραδοσιακής και της εναλλακτικής ιατρικής.


Αντιμετώπιση του Καρκίνου με Κουρκουμίνη

Πρόσφατα, περισσότερες από 1.800 κλινικές μελέτες και δοκιμές έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα ωφέλη της κουρκουμίνης ως θεραπευτικού μέσου για τον καρκίνο.*

Εργαστηριακές τεχνολογίες αιχμής του 21ου αιώνα έχουν δημιουργήσει τη δυνατότητα της ανάπτυξης των ειδικών χαρακτηριστικών της κουρκουμίνης σε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο για πολλές ασθένειες, ειδικά τον καρκίνο.


Η κουρκουμίνη καταπολεμά τον καρκίνο ως εξής:

 

• Λειτουργεί ως αναστολέας της κινάσης

• Προστατεύει από τα ξένα οιστρογόνα

• Καταστέλλει τις κυτοκίνες

• Ενεργοποιεί την απόπτωση

• Ενισχύει την ανοσία

• Σταματά την αγγειογένεση
 
Μια από τις κύριες αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης είναι το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών της, που οδηγεί στην ικανότητά της να εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες και να αποκαθιστά τις βλάβες που αφήνουν πίσω. Η βάση της θεωρίας των ελεύθερων ριζών είναι ότι τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν την οξείδωση και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην γήρανση και σε πολλές ασθένειες, μεταξύ άλλων τον καρκίνο.

Η κουρκουμίνη μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καρκινικό κύτταρο και ένα φυσιολογικό κύτταρο. Είναι τόσο δυναμική που μπορεί να σταματά αμέσως τις χημικές ουσίες και μπορεί να ενισχύει το DNA ώστε να αντέχει σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας σχεδόν αβλαβές.


Άλλη λειτουργία της κουρκουμίνης είναι εκείνη του αναστολέα των κινάσεων. Οι κινάσεις είναι σαν τηλεφωνικές γραμμές για τα καρκινικά κύτταρα. Υπάρχουν πάνω από 2000 γνωστές προτεΐνες κινάσης. Αυτές οι γραμμές μεταφέρουν μηνύματα από το εξωτερικό μέρος ενός κυττάρου στο εσωτερικό του όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου του DNA. Η αναστολή αυτών των γραμμών σταματά αποτελεσματικά την ανάπτυξη κάποιων ειδών καρκινικών κυττάρων.


Η κουρκουμίνη σταματά αυτές τις γραμμές αποτελεσματικά. Όταν γίνεται θεραπεία με κουρκουμίνη, μερικά σήματα “ανάπτυξης” αποκλείονται από το να φτάσουν στο κύτταρο, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Η κουρκουμίνη είναι ικανή να αναστέλλει πολλαπλά είδη κινάσης.


Ενώ οι περισσότερες μορφές χημειοθεραπείας προκαλούν σοβαρές αρνητικές αντιδράσεις στους καρκινοπαθείς, οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να ανέχεται μεγάλες ποσότητες κουρκουμίνης χωρίς κανένα αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Πρόληψη του Καρκίνου

Η κουρκουμίνη έχει πολλά αντικαρκινικά ωφέλη που την καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμη στην πρόληψη του καρκίνου. Μία από τις πιο αναγνωρισμένες ιδιότητές της είναι η αντιοξειδωτική της δράση. Προστατεύει τα σώματά μας από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προωθούν τον καρκίνο βλάπτοντας το DNA και ενεργοποιώντας τα γονίδια.


Ένας παράγοντας που κάνει την κουρκουμίνη ξεχωριστή από τις περισσότερες άλλες θεραπείες κατά του καρκίνου είναι ότι η κουρκουμίνη εμποδίζει τα τοξικά χημικά από το να φτάσουν μέσα στα κύτταρα του σώματος. Η κουρκουμίνη έχει τη δύναμη να σταματά την πρόσβαση στο κύτταρο, συνεπώς προστατεύοντας το κύτταρο από ανεπιθύμητες επιθέσεις.


Η κουρκουμίνη επίσης σταματά τους χημικούς διαβιβαστές μηνυμάτων που είναι γνωστοί ως κυτοκίνες. Οι κυτοκίνες βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά επίσης ενεργοποιούν σήματα που οδηγούν τα κύτταρα στον πολλαπλασιασμό και στην ανάπτυξη, ακόμη και τα καρκινικά κύτταρα. Η κουρκουμίνη παρεμποδίζει αυτά τα σήματα και σταματά αποτελεσματικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.


Άλλες μελέτες, με τη χρήση καρκινικών κυττάρων που αναπτύχθηκαν σε δοκιμαστικό σωλήνα έχουν αποδείξει την ικανότητα της κουρκουμίνης να προκαλέσει την απόπτωση, ή τον προγραμματισμένο θάνατο κυττάρων, ανάμεσα σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα. Η διαδικασία της απόπτωσης δημιουργεί αποπτωτικά σώματα (τμήματα κυττάρων) που τα λευκά αιμοσφαίρια μπορούν να ελέγχουν πολύ γρήγορα, εξουδετερώνοντας την απειλή πριν μπορέσει να μολύνει τα γύρω κύτταρα ό,τι βρίσκεται μέσα στο κύτταρο.


Η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να βοηθά το σώμα να καταπολεμά τον καρκίνο ακόμη και αν κάποια κύτταρα ξεφύγουν από την απόπτωση. Όταν οι ερευνητές εξέταζαν τα εντερικά τοιχώματα μετά τη λήψη κουρκουμίνης, διαπίστωσαν ότι ορισμένα είδη ανοσοποιητικών κυττάρων υπήρχαν σε μεγαλύτερο αριθμό. Επιπλέον, μαζί με αυτή την τοπική τόνωση του ανοσοποιητικού, η κουρκουμίνη γενικά ενισχύει την ανοσία.


Οι παραπάνω δράσεις της κουρκουμίνης σταματούν τον καρκίνο πριν έχει ευκαιρία να γίνει ανιχνεύσιμος. Αν ο καρκίνος αναπτυχθεί στο σημείο εμφάνισης ενός ανιχνεύσιμου όγκου, μπορεί πάλι να έχει αποτέλεσμα η κουρκουμίνη. Ορισμένα ένζυμα επιτρέπουν στους όγκους να δημιουργούν τη δική τους αιμάτωση. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως “αγγειογένεση”, επιτρέπει στους όγκους να εισβάλλουν σε κοντινούς ιστούς και να εξαπλώνονται. Η κουρκουμίνη επιβραδύνει την ικανότητα αυτών των όγκων να δημιουργήσουν δική τους αιμάτωση, τελικά μειώνοντας την τροφοδοσία τους και σκοτώνοντάς τους.


Τα προληπτικά και θεραπευτικά αποτελέσματα της κουρκουμίνης κατά του καρκίνου είναι αποδεδειγμένα. Η δράση της κουρκουμίνης έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλων συνεδρίων για την αντικαρκινική έρευνα και αντικείμενο μελέτης από ερευνητές ογκολογίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου