Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη και ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος εκτέλεσαν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι τον πρύτανη του ΕΜΠ και άλλους δημοκρατικούς πολίτες»



Καταγγελίες φωτιά για «αγωνιστές του ΕΑΜ» που έπνιξαν την Ελλάδα στο αίμα με λαϊκά δικαστήρια δολοφονώντας νοικοκύρηδες σαν ταγματασφαλίτες
 Όλα στη φόρα για «αντιστασιακούς της αριστεράς» που τα «γεράκια» της CIA τους τίμησαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία!...


Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας εν όψει των «επετειακών» εκδηλώσεων των αριστερών στο Πολυτεχνείο, επιχειρεί ο γνωστός επιχειρηματίας, Ιωάννης Θεοφανόπουλος, εγγονός του αλησμόνητου Πρύτανη του ΕΜΠ που εκτελέστηκε από αντάρτες του ΕΑΜ στην Αράχοβα κατά την διάρκεια των “Δεκεμβριανών” του 1944.

 

Για πρώτη φορά ο κ. Θεοφανόπουλος αποκαλύπτει ότι ενεργό εμπλοκή στην δολοφονία του παππού του είχε ο τότε πρωτοπόρος καθηγητής Ιατρικής, Πέτρος Κόκκαλης-πατέρας του γνωστού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη- μέλος της καλής κοινωνίας των Αθηνών, που τίναξε την καριέρα του στον αέρα για να ακολουθήσει τους αντάρτες του ΕΑΜ στο βουνό! Μαζί του ως εκτελεστικός βραχίονας των εκτελέσεων ήταν και ο ξακουστός «αγωνιστής» της αριστεράς και των προοδευτικών ρευμάτων, σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.
 

Το χρονικό του τρόμου
 

Ο Ιωάννης Θεοφανόπουλος γεννήθηκε στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας το 1876. Ο πατέρας του, Παναγιώτης, δημοδιδάσκαλος, ήταν γόνος μανιάτικης οικογένειας αγωνιστών, που έφυγαν από την Μάνη διαφωνώντας με τους Μαυρομιχαλαίους για την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Έτσι κατέφυγαν στην Αχαΐα υπό τον φόβο βεντέτας.
 

Ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος έκανε τέσσερα παιδιά, τον Ιωάννη, τον Κλεάνθη-δικηγόρο, που διατέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υπουργός Δικαιοσύνης, τον Αριστοτέλη-δικαστικό και συμβολαιογράφο και την Ξανθίππη. Όλοι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα μετά τις σπουδές τους.

Ο Ιωάννης Θεοφανόπουλος σπούδασε στο τότε Πολυτεχνείο-πριν γίνει Μετσόβιο-και συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου, όπου έλαβε το Διδακτορικό του.
 

Παρέμεινε στην Γερμανία εργαζόμενος σε μεγάλα μηχανουργεία και γύρισε στην Ελλάδα, εκλεγείς καθηγητής της έδρας μηχανολόγων το 1907. Πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως αξιωματικός του μηχανικού-πυροβολικού.


Παντρεύτηκε την Ιφιγένεια Καραλοπούλου και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Παναγιώτη, καθηγητή του Μικρού Πολυτεχνείου, τον Νικόλαο, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διάδοχό του στην έδρα, την Ειρήνη (σύζυγο του καθηγητή της Νομικής Κωνσταντίνου Ρόκα) και τον Θεοφάνη, καθηγητή Σχεδίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η κοινωνική του δράση υπήρξε πολυσχιδής. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ των σιδηροδρόμων Πελοποννήσου και με προσωπική του εργασία συμμετείχε στον σχεδιασμό και εφαρμογή των σιδηροδρόμων στην Πελοπόννησο.

Επί σειρά ετών προήδρευσε του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου με προσωπική του φροντίδα αποκτήθηκαν πρωτοποριακός εξοπλισμός και εργαστήρια.


 

Μετείχε στο ΔΣ της Σιβιτανιδείου Σχολής και πρωτοστάτησε το 1908 στην δημιουργία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Συλλόγου (νυν ΠΑΟ). Ηγήθηκε της δημιουργίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, θεωρώντας απαραίτητη την αυθύπαρκτη λειτουργία του. Δημιούργησε με προσωπική του φροντίδα το μηχανουργείο του ΕΜΠ, φέρνοντας από την Ευρώπη τα περισσότερα μηχανήματα, για την πρακτική εφαρμογή των φοιτητών. Στην διάρκεια της Κατοχής συνεργάσθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και τον Άγγελο Έβερτ για την διάσωση με πλαστές ταυτότητες πολλών φοιτητών.
 

Το 1939-1941 διετέλεσε αντιπρύτανης, το 1941-1943 πρύτανης και από το 1943 ως το θάνατό του προπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τον Δεκέμβριο του 1944 απήχθη από την οικία του επί της οδού Φερρών από «Ελασίτες» που τον οδήγησαν με τα πόδια ξυπόλυτο να διασχίσει την χαράδρα της Κάζας στον Κιθαιρώνα μέσα στα χιόνια, με προορισμό την Λειβαδιά.
 

Όπως καταγγέλλει ο εγγονός του Ιωάννης Θεοφανόπουλος, βασιζόμενος σε μαρτυρίες κατοίκων και απογόνους τους που ακόμα ενθυμούνται τις ιστορικές αφηγήσεις, «πέρασε λαϊκό δικαστήριο από τον λόχο «Λόρδος Βύρων» υπό τον καπετάνιο Φαράκο και δύο εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής. Τον ιατρό Πέτρο Κόκκαλη και τον τότε φοιτητή και μετέπειτα διάσημο σκηνοθέτη, Νίκο Κούνδουρο.

Την καταδικαστική απόφαση ακολούθησε νέα πεζοπορία στην Αράχοβα, όπου μετά από παραμονή ημερών, την 12 Ιανουαρίου 1945 αφού τον απογύμνωσαν, τον εκτέλεσαν δια τυφεκισμού έξω από το ξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα».
 

O μετέπειτα καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Θεοφανόπουλος, γιος του εκτελεσθέντος πρύτανη, παρέστη στην εκταφή των πτωμάτων. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες 13 προσωπικότητες όπως οι: Σπυρίδων Τρικούπης πρώην πρόεδρος της Βουλής , Στέλιος Κορυζής πολιτικός μηχανικός ,αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, οι στρατηγοί Κατσιγιαννάκης και Ιλιάκης, πρώην γενικός διοικητής Κρήτης, ο αεροπαγίτης Γεώργιος Κερασιώτης, ο διευθυντής φυλακών Παπαευσταθίου, ο μεταλλειολόγος Δημουλίτσας, ο πρόεδρος της κοινότητας Εκάλης Αποστολίδης, ο διευθυντής του ταμείου Νομικών Σταυρόπουλος, οι στρατηγοί Κορτζάς, Ανδρούλης και Ρώτας. Επίσης μαζί με τον Ιωάννη Θεοφανόπουλο εκτελέστηκαν οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γ.Σαρρόπουλος, Σ.Κορωνης και δώδεκα φοιτητές του Πολυτεχνείου.
 

Ήταν όλοι αυτοί οι δημοκράτες πολίτες «χίτες και ταγματασφαλίτες», όπως διατείνονταν τότε η ιστορική ηγεσία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του «Δημοκρατικού Στρατού» του καπετάν Μάρκου, οι μισοί εκ των οποίων ταξίδευαν στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο και στην Μόσχα του Στάλιν και ονειρεύονταν με πρακτόρικες μεθοδεύσεις την «ουδετεροποίηση» της Μακεδονίας υπό Βουλγαρική προστασία;
Ο πατέρας του διαπρεπή επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, «σημαίνον πρόσωπο της αντίστασης και της αριστεράς» δεν ζει για να μας απαντήσει.
 

Οι Αμερικανοί άλλωστε-εχθροί του τότε που στήριζαν τον μοναρχοφασισμό-περιέργως τον «επιβράβευσαν» αργότερα, δίνοντας το όνομα του στον δρόμο που χωρίζει την Αμερικάνικη πρεσβεία με το Μέγαρο Μουσικής.

Έχει τη δυνατότητα όμως να μας απαντήσει για τα εγκλήματα τους, ο κύριος Νίκος Κούνδουρος ο οποίος ζει και βασιλεύει. Ας επιστρατεύσει την μνήμη του βουτώντας την μέσα στο αίμα που χύθηκε…
 

Γράφει ο Στέφανος Χίος 

15 σχόλια :

  1. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και ο ναζισμός δεν τον αφήνει...

    Θέλετε δηλαδή να πείτε οτι απο αντιπρύτανης το 1939 (άρα τουλάχιστον φιλο-φασίστας, μιας το 1939 είχε επιβλειθεί δικτακτωρία) έγινε το 1941 μέχρι 1943 πρύτανης, δηλαδή πήρε προαγωγή!!! και παρόλαυτα δεν ήταν με τους ΝΑΖΙ. Ενώ όλοι οι άλλοι που πολέμησαν στο Βουνό (αυτούς τους φασίστες...) είναι ανθέληνες.

    Ντροπή και αίσχος.

    ΥΣΤ. Παρακαλώ να μην σβηστεί το σχόλιό μου. Εχω κρατησει ¨print-screen¨!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O πολυπραγμων Κουνδουρος που οπως αναφερει το κειμενο ,μηπως μπορει να πει <<<<<<< δυο λογακια >>>>>>>> για αυτα τα τρομακτικα ποιυ κατηγορειται ???

      Διαγραφή
    2. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ...ΑΛΛΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!
      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  2. Το ότι ο Ιωάννης Θεοφανόπουλος διετέλεσε το 1941-1943 πρύτανης είναι αρκετό να του προσάψει κανείς την κατηγορία του φασίστα και να έρθει μετά απο λίγο καιρό ένας άλλος φασίστας και να του αφαιρέσει τη ζωή διά τουφεκισμού;; και να ήταν ο μόνος... με τη κριτήρια δίκαζαν τον κόσμο οι συμμορίτες μπορείς να μου πείς;; με τί κριτήρια έσφαζαν και βίαζαν γυναικόπεδα ήταν και αυτά φασίστες;; ήταν οι 45000 με 65 χιλιάδες έλληνες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου φασίστες;; το παιδομάζωμα τι ήταν;; πράξη δημοκρατική;; Το η Ελλάδα είναι μέχρι τον Όλυμπο τι ήταν;; δήλωση πατριωτική;; ο φασισμός της αριστεράς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα φασισμό της δεξιάς σε πολλά σημεία μάλιστα είναι χειρότερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο ADMIN

      Διαγραφή
    2. Να αγιασει το στομα σου ADMIN....Βγηκαν και οι αριστεροι να μας μαθουν ιστορια!!Εδω καλα δεν ξερουν τι συνεβη στην Ρωσσια η τι ειναι μαρξισμος θα εχουν αποψη για αυτα!!!!

      Διαγραφή
    3. Ωχ απασφάλισε.
      απο τα καλύτερα που εχω διαβάσει...

      Διαγραφή
    4. ο κ. Θεοφανοπουλος όφειλε να είχε παραιτηθεί. Οι καιροί ήταν δύσκολοι τότε. Πώς να το κάνουμε; στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυτούς που εχρημάτισαν επί κατοχής τους καθαιρούσαν τους φυλάκιζαν και τους εκτελούσαν. Ο κ. Θεοφανόπουλος υπήρξε ένοχος στο βαθμό που έκανε καριέρα επί κατοχής. Επλήρωσε τις συνέπειες της επιλογής του όπως και πολλοί άλλοι

      Διαγραφή
  3. Μήπως χρειάζεστε μια γεωργική, φοιτητής, το χρέος, την κατασκευή, ή δάνειο εξυγίανσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε Yakubu Afentokhai επιχειρήσεις δανείου LTD στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (yakubuafentokhai@yahoo.com) ή (yakubuafentokhailoans@admin.in.th).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλες φορες,εσυρε η αριστερα την πατριδα στον εμφυλιο.οποιος σηκωνει το οπλο στον αδερφο του,ειναι ο χειροτερος ανθρωπος.και στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο,η αριστερα επραξε τα ιδια,αν αυτο δν ειναι προδοσια,τοτε τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτική "Θείτσα" Θεανώ Φωτίου διορίστηκε επί Χουντας στο ΕΜΠ, τότε που έπρεπε να είσαι τουλαχιστον χαρακτηρισμένος εθνικόφρωνας για να τοποθετηθείς σε Πανεπιστημιο, Ο πατέρας του Τσίπρα σάρωνε τα έργα επί Χούντας να μας πει ο Panos Seretis τι σημαινει αυτό; Ωρισμένοι κόκκινοι φασίστες προσπαθούν να αγιοποιησουν εαυτούς επικαλούμενοι τους μαυρους φασίστες... Εμείς που ειμαστε πραγματικοί δημοκρατες και τους Μαυρους και τους Κόκκινους τους θεωρούμε γεννημενους από την ίδια μητρα του ολοκληρωτισμού και της βίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θλίβομαι γιατί υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια για λόγους άγνοιας, αφέλειας, προσωπικών συμφερόντων, πλάνης, βλακείας, έλειψης επαρκούς ηγεσίας, ... οι ηγέτες και τα στελέχη (απο όλες τις πλευρές) ανίκανα να αντιληφθούν τις εξελίξεις και τις διεθνείς συμφωνίες έσυραν τον λαό σε εκατόμβη θυμάτων ....εξηγούμαι με παράδειγμα: οταν οι Βρετανοί απήγαγαν τον γερμανό στρατηγό, δεν τον σκότωσαν, δεν τον άφησαν στους Κρήτες αντάρτες, ο πληθυσμός το πλήρωσε με αίμα, ο Βρετανός κατάσκοπος ενεργούσε σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων και ονομάστηκε φιλέλληνας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ό,τι και να κάνετε, όσο χυδαία κι αν γράφετε (εδώ στο κείμενο και στα σχόλια η αλήθεια είναι ότι απουσιάζουν οι εκφράσεις παρόμοιων σελίδων), όσο βρωμερά και χυδαία εκφράζεστε, όσο ασπάζεστε κι εφαρμόζετε τον Γκεμπελισμό, όσο κι αν προσπαθείτε να αθωώσετε τους καταδότες, προδότες, δοσίλογους, συνεργάτες των στρατών κατοχής Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων, Ελλήνων της φασιστοναζιστικής ομοταξίας, Εγγλέζων και Αμερικανων και δολοφόνους, βασανιστές του λαού αναμασώντας κάθε ΚΌΠΡΑΝΟ που σας παράδωσε το μετεμφυλιακό κράτος των ομοϊδεατών σας...
    Όσο κι αν εκμεταλλεύεστε θρασύτατα το δικαίωμα που σας δίνει η δημοκρατία σας να μιλάτε εκ του ασφαλούς...
    όσο κι αν διαστρεβλώνετε, παραποιείτε, ψευδολογείτε, και αν προσπαθείτε να ξαναβγείτε απ' τον που σας πέταξαν τα έργα και οι ιδέες δικές σας και των προγόνων σας...
    όσο κι αν κατορθώσατε για λίγο να φιμώνετε, να εκβιάζετε, να τρομοκρατείτε, να εκφοβίζετε το λαό με το κράτος των δοσιλόγων που αναστήσατε
    το ποτάμι της αλήθειας έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό και δεν γυρίζει πίσω...
    Ο πανικός σας πρόδηλος και ο φόβος σας δίκαιος...
    Είστε οι κακομοίρηδες της ιστορίας, της πατρίδας και εχθροί του λαού μας, θλιβερά απομεινάρια του ναζισμού που τον ντύνετε όποτε σας βολεύει δημοκρατία κατηγορώντας την που δεν αθώωσε τους εχθρούς της, αλλά σας προδίδει οικτρά... Έτσι είναι ο ναζισμός... Προδίδει και εγκαταλείπει τους φίλους του!!! Κι ας έχουν χαρτιά και πιστοποιητικά όπως κι ο φιλαράκος σας ναζί γιατρός - δολοφόνος δρ. Μέντελε.
    Υ.Γ Όσο για το κείμενο του "Μακελάρη" Χίου ας μη θεωρήσει ότι απευθύνομαι σ' αυτόν... Δεν πρόκειται να του παραχωρήσω ίχνος αξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το να αραδιάζετε μπούρδες, δεν απαντάτε ούτε δικαιολογείτε τα εγκλήματα της μιας πλευράς στον εμφύλιο. Χιλιάδες αθώοι, κορίτσια, παιδιά, νέοι έπεσαν θύματα των λαϊκών δικαστηρίων, που λόγο μόνο σαν έννοια εξ ορισμού βιάζουν τη δικαιοσύνη, και των εκτελεστών της ΟΠΛΑ. Άνθρωποι που δεν είχα σχέση με τον κατακτητή βοήθησαν μάλιστα πολλούς διωκόμενους, έπεσαν θύματα ζηλοφθονίας, συκοφαντίας, βεντέτας, ορεξεων πλουτισμού ή απλά θεωρήθηκαν στυλοβάτες του αστικού καθεστώτος που το ΚΚΕ ήθελε να να ανατρέψει. Ντροπή σας και σε όλη την αριστερά, που τόσα χρόνια αργότερα δεν αναγνωρίζει τα δικά της λάθη και εγκλήματα.

      Διαγραφή
  8. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

    http://www.acgart.gr/ACG-COLLECTION/ARTISTS/Z/ZogN/ZogN1935theo.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή