Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ" ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Το δίκτυο της «Κόκκινης Προβιάς» ξεκίνησε τη δράση του μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου και είναι εκείνο που βρέθηκε πίσω από γεγονότα που στιγμάτισαν τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία...


Η «Κόκκινη Προβιά», αυτός ο μυστικός στρατός της CIA, είναι που, μεταξύ άλλων, δημιούργησε το Κυπριακό στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Όπως προκύπτει από... τις διηγήσεις των πρωταγωνιστών του μυστικού στρατού της CIA στην Τουρκία, οι δύο στρατοί, υπό την διοίκηση της CIA, τοποθετούσαν τα πιόνια σε μια σκακιέρα και γνώριζαν πώς να τα κινήσουν για να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να αρχίσει το παιχνίδι.Το Κυπριακό δεν υφίστατο ως θέμα για την Τουρκία μέχρι το ’55 οπότε εμφανίστηκαν δήθεν φοιτητικά κινήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που υποστήριξαν ότι η Κύπρος είναι τουρκική. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα μια προβοκάτσια το πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, στην Κύπρο ξεκινά ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ κατά των Βρετανών.


Το ελληνικό και τουρκικό κομμάτι του μυστικού στρατού μόλις έχουν δημιουργηθεί, ταυτόχρονα με τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 
http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_full/public/sampson.png?itok=cNb1OX4J 
 
Τον μυστικό στρατό στην Κύπρο ανέλαβε ο αμφιλεγόμενος Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, στενός συνεργάτης του Μακαρίου. Ως σήμερα ο όρος «αμφιλεγόμενος» προσπαθούσε να ισορροπήσει τη φήμη που είχε ο Γιωρκάτζης ως μαχητής της ΕΟΚΑ στον αντιαποικιακό αγώνα με όσα τελικώς έκανε κατά της Κύπρου. Οι πράξεις του αυτές έχουν σήμερα ως εξήγηση τη συμμετοχή του στον μυστικό στρατό της CIA και τον ρόλο που έπαιξε μέσα από αυτόν.


Στις 28 Αυγούστου του 1955, τρία μέλη του Εκτελεστικού του Γιωρκάτζη, μεταξύ των οποίων ο εθνικός ήρωας της Κύπρου Μιχαλάκης Καραολής, εκτέλεσαν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή ως συνεργάτη των Άγγλων. Ο Καραολής συνελήφθη και αποδόθηκαν κατηγορίες εναντίον και του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Ο δικηγόρος του στέμματος όμως, ο εισαγγελέας δηλαδή Ραούφ Ντενκτάς, απέσυρε τις κατηγορίες κατά του Γιωρκάτζη. Ο Καραολής απαγχονίστηκε αλλά ο Γιωρκάτζης δεν δικάστηκε καν. Σήμερα αποκαλύπτεται πως ο Ντενκτάς ήταν το έτερον ήμισυ του Γιωρκάτζη στο παραστρατιωτικό δίκτυο που οδήγησε την Κύπρο στον διαμελισμό…

HOTDOC

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου