Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

To Iράν κατέρριψε ισραηλινό UAV επάνω από πυρηνικό αντιδραστήρα - Προετοιμασία επίθεσης; (vid)


Συναγερμός έχει σημάνει στην ιρανική αεράμυνα μετά τον εντοπισμό και την κατάρριψη ενός ισραηλινού UAV πάνω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ.

H ενέργεια θεωρείται προπαρασκευαστική ισρηλινής επίθεσης στο Ιράν, αφού η αποστολή του συγκεκριμένου UAV ήταν πολύ παρακινδυνευμένης και σαφώς κατέγραφε τακτικής αξίας πληροφορίες (δρομολόγια διαφυγής ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από το Νατάνζ, κλπ) αφού οι ισρηαλινοί δορυφόροι έχουν "σαρώσει" την πειροχή προ πολλού.


Και όλα αυτά δείχνουν προετοιμασία επίθεσης

Ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός «Al Alam», πρόβαλλε εικόνες που απεικονίζουν συντρίμμια από το ισραηλινό μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV), μάλλον τύπου Hermes. το οποίο κατέρριψαν σήμερα, μάλλον με βλήμα από το ρωσικής κατασκευής SHORAD Tor-M1, το οποίο έχει αναπτυχθεί γύρω από τη Νατάνζ.

Οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι το UAV δεν έφτασε είχε φτάσει πάνω από τον στόχο του, άρα δεν πρόλαβε να στείλει εικόνα πίσω στη βάση του σε ζωντανό χρόνο.

Είναι το πρώτο ισραηλινό UAV το οποίο καταρρίπτεται επάνω από το Ιράν ή τουλάχιστον το πρώτο για το οποίο δίνονται εικόνες.

Οι Ιρανοί αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση στα κεντρικά συστήματά του και σύντομα θα γνωρίζουν τις ακριβώς έχει καταγράφει.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει εκδόσει κάποια ανακοίνωση.

Δείτε τις εικόνες από το καταρριφθέν ισραηλινό UAVQ


 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου