Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

To βίντεο με την επιχείρηση-φιάσκο Delta Force και SEAL Team 6 στην Συρία


Με σκυμμένo το κεφάλι ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσαλ Χέϊγκελ σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την αμερικανική αποτυχία να απελευθερωθούν οι δυτικοί όηροι που κρατούσε το ISIS (πρώην ISIL) στην πόλη Ragga της Βόρειας Συρίας που αποτελεί προπύργιο των τζιαντιστών.

Ως αιτία της αποτυχία προσδιορίζεται η αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να δώσει θετικά στοιχεία. Αν και μάλλον η αποτυχία οφείλεται στην διαρροή της επιχείρησης.Η κοινή νυχτερινή επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων (Delta Force και πιθανότατα με συμμετοχή του Team 6 των SEALS του Ναυτικού), έπεσε επάνω σε μια καλοστημένη ενέδρα και είναι επιτυχία από μόνο του το γεγονός ότι δεν "γράφουν" απώλειες.

Τρία ή τέσσερα ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων MH-60 (κατ'άλλες πηγές μια ειδική stealth έκδοση) με 24 κατ'άλλες πηγές 36 κομάντο επέδραμαν στο χωριό Ragga της βορειοδυτικής Συρία όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες το ISIS κρατούσε όμηρο τον δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο που είχε απαγάγει μαζί με τον αποκεφαλισθέντα Τ.Φόλεϊ, αλλά τελικά δεν βρήκαν τίποτα καθώς είχαν οι όμηροι είχαν φυγαδευτεί λίγες ώρες πριν προφανώς από διαρροή της αμερικανικής επιχείρησης.

Δόθηκε μάχη στην οποία οι τζιχαντιστές είχαν κάποιες απώλειες.

Η όλη επιχείρηση έγινε υπό την κάλυψη μαχητικών F-15E της Αεροπορίας και τα ελικόπτερα είχαν απογειωθεί από βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ τα μαχητικά είχαν απογιωθεί είτε από το Κουβέϊτ, είτε από το Κατάρ.

Από την ώρα που απογειώθηκαν από το ιρακινό έδαφος τα ελικόπτερα η επιχείρηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και οι Αμεριανοί Που σημαίνει ότι η αποστολή είχε προδοθεί...

Στο μεταξύ έπειτα από έγκριση της οικογένειας, η ιστοσελίδα Global Post με την οποία συνεργαζόταν ο αμερικανός δημοσιογράφος, δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του τελευταίου email που είχε σταλεί στην οικογένεια του δυστυχισμένου T.Φόλεϊ λίγο πριν τον αποκεφαλίσουν:

"ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥ;

Μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση και τα πρόβατά της, τους πολίτες:

Σας έχουμε αφήσει ήσυχους από την ατιμωτική ήττα σας στο Ιράκ. Δεν παρενέβημεν στη χώρα σας ούτε επιτεθήκαμε στους πολίτες σας ενόσω βρίσκονταν ασφαλείς στα σπίτια τους, παρότι μπορούσαμε να το κάνουμε!

Οσο για τα αποβράσματα της κοινωνίας σας, τα οποία κρατάμε αιχμάλωτα, ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΘΗΚΑΝ!

Σας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να διαπραγματευτείτε την απελευθέρωση των δικών σας με χρηματικές συναλλαγές, όπως το αποδέχθηκαν άλλες κυβερνήσεις.
Προτείναμε επίσης ανταλλαγή κρατουμένων ώστε να ελευθερωθούν Μουσουλμάνοι οι οποίοι βρίσκονται υπό τη δική σας κράτηση, όπως η αδελφή μας δρ Αφια Σιντίκι. Πολύ γρήγορα ωστόσο μάς αποδείξατε ότι δεν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο.

Δεν έχετε κανένα κίνητρο για να διαπραγματευτείτε με τους Μουσουλμάνους, πλην της γλώσσας της βίας, μία γλώσσα που λάβατε σε “αραβική μετάφραση” όταν επιχειρήσατε να καταλάβετε τη γη του Ιράκ!
Τώρα επιστρέφετε για να βομβαρδίσετε τους Μουσουλμάνους του Ιράκ ξανά, αυτή τη φορά καταφεύγοντας σε αεροπορικές επιδρομές και “μισθοφορικούς στρατούς”, δειλιάζοντας από μία κατά μέτωπον αναμέτρηση.

Σήμερα, τα σπαθιά μας ξεσπαθώνονται εναντίον σας, εναντίον της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΨΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ.

Δεν λυπηθήκατε τους αδυνάτους μας, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες ή τα παιδιά, οπότε ΔΕΝ θα λυπηθούμε τους δικούς σας!

Εσείς και οι πολίτες σας θα πληρώσετε το τίμημα των βομβαρδισμών σας!

Πρώτο θα είναι το αίμα του αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ!

Θα εκτελεστεί ως ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα των παραβιάσεων εις βάρος μας!".

Δείτε και το βίντεο της επιχείρησης όπως το μετέδωσε το CNN

 

 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου