Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Φτιάξτε το Πνευματικό Ραδιόφωνο που Τρόμαξε τον ίδιο τον Τέσλα (ΟΔΗΓΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


To Πνευματικό Ράδιο του Τέσλα (Πνευματόφωνο), χρησιμοποιεί ένα απλό ραδιοφωνικό κύκλωμα κρυστάλλου που συνδέεται με ένα βύσμα στην υποδοχή του υπολογιστή ώστε να "γεννήσει" τρομακτικούς ήχους από όλα τα είδη των ηλεκτρομαγνητικών πηγών. Όπως θα δείτε, η συσκευή αυτή κατατρόμαξε τον ίδιο τον Tesla.


"Οι πρώτες μου παρατηρήσεις με τρομοκράτησαν θετικά καθώς ήταν παρών κάτι το μυστηριώδες, για να μην πω υπερφυσικό και ήμουν μόνος στο εργαστήριο μου το βράδυ".
- Nikola Tesla 1901

 
"Οι ήχοι που ακούω κάθε βράδυ στην αρχή φαίνονται να είναι ανθρώπινες φωνές που συνομιλούν εμπρός και πίσω, σε γλώσσα που δεν μπορώ να καταλάβω. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πραγματικά ακούει πραγματικές φωνές ανθρώπων που δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη. Πρέπει να υπάρχει μια πιο απλή εξήγηση που μου έχει διαφύγει μέχρι στιγμής".
- Nikola Tesla 1918


Είναι επιστήμη ή απλώς υπερφυσικό;

Δείτε το βίντεο για να δείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το ραδιόφωνο, αν σας πείσει, φτιάξτε ένα και να αποφασίστε μόνοι σας. Περιττό να πω, ότι αυτή η κατασκευή θα είναι μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια των Αποκριών. Πατήστε το σύνδεσμο για δείτε το πλήρες σύνολο των οδηγιών.
 

 


Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πηγές:

http://www.instructables.com/id/Spooky-Tesla-Spirit-Radio/
http://gizmodo.com/5390059/build-the-spirit-radio-that-creeped-out-tesla-himself

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου