Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το Μυστήριο της Οικογένειας Chase (ΒΙΝΤΕΟ).

 
Η συγκεκριμένη ιστορία λαμβάνει χώρα στο Βαρβάδος της Καραϊβικής στις αρχές του 1800.

Ο Συνταγματάρχης Thomas Chase αγόρασε το 1807 ένα οικογενειακό τάφο για να τον χρησιμοποιήσει όταν χρειαστεί.Μέσα υπήρχε ήδη μια γυναίκα η Thomasina Goddard την οποία ο Thomas προτίμησε να μην μετακινήσει αλλά να την αφήσει στην ύστατη κατοικία της,καθώς υπήρχε αρκετός χώρος στην Kρύπτη.


Αναπάντεχα, το 1908 πεθαίνει η μικρή Mary-Anne Maria Chase και τοποθετείται στον οικογενειακό τάφο μαζί με την Thomasina.Το πλήγμα στην οικογένεια ακολουθείται από το θάνατο της Dorcas της αδελφής της Mary μετά από τέσσερα χρόνια.
Ο Thomas δεν αντέχει και ένα μήνα αργότερα πεθαίνει και ο ίδιος.

 

Οι εργάτες που άνοιξαν την Kρύπτη για να βάλουν το φέρετρο του Συνταγματάρχη βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη και αλλόκοτη έκπληξη.

Τα τρια φέρετρα ήταν βίαια μετακινημένα και όλα ήταν ακατάστατα. Συγκεκριμένα, το φέρετρο της Dorcas βρισκόταν σε όρθια στάση με το κεφαλι προς τα κάτω.
Αρχικά,η ακαταστασία αποδώθηκε σε βανδαλισμούς και σε κλέφτες και η Kρύπτη σφραγίστηκε για άλλη μια φορά αφού την τακτοποίησαν.

 

Όταν το 1816 πέθανε ένα βρέφος από την οικογένεια Chase και ανοιξαν τον τάφο, τα τέσσερα φέρετρα ήταν ακατάστατα ενώ δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης.Μετά την ταφή, έκλεισαν την πόρτα της Κρύπτης και τη σφράγισαν Τέκτονες ενώ τοποθετήθηκαν σημάδια για να εξακριβωθεί το πιθανό άνοιγμα της.  

Από τότε κάθε φορά που άνοιγαν τον οικογενειακό τάφο για να θάψουν άλλο ένα μέλος της οικογένειας Chase,το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν.Τα φέρετρα ήταν μετακινημένα και δεν παρατηρήθηκε κανένα ίχνος παραβίασης.

Η τελευταία μετακίνηση,τράβηξε την προσοχή τόσο των κατοίκων της περιοχής,όσο και του Δήμαρχου του νησιού ο οποίος ήταν παρών στο κλείσιμο και την ασφάλιση του τάφου.Μετά από οχτώ μήνες άνοιξαν την Κρύπτη και αντίκρισαν το γνωστό θέαμα με τα φέρετρα ακατάστατα και χτυπημένα από την βίαιη μετακίνηση τους.Το παράξενο ήταν οτι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ούτε φθορά στην πόρτα και γύρω από αυτή.Οι σφραγίδες ήταν ανέπαφες και η λεπτή σκόνη που κάλυπτε το έδαφος δεν είχε σημάδια.Αποκλείστηκε η πιθανότητα σεισμικών δονήσεων και η είσοδος κάποιου ξένου στον οικογενειακό τάφο.

Η μικρή κοινωνία θορυβήθηκε και το 1820 ο Δήμαρχος αποφάσισε να βγάλουν τα φέρετρα και να τα θάψουν ξεχωριστά,ενώ η Κρύπτη να σφραγιστεί οριστικά.

Οι φήμες που εξηγούσαν το φαινόμενο μιλούσαν για δαιμονισμένους και Τεκτονικές συνομωσίες.Μια θεωρία θέλει την πρώτη κάτοικο της Κρύπτης,Thomasina Goddard να είναι βαμπίρ.

Δεν ήταν όμως η μοναδική φορα που παρουσιάζεται το φαινόμενο των μετακινούμενων φερέτρων.

Προς το τέλος του 18ου αιώνα στο Suffolk της Αγγλίας σε ένα ανώνυμο νεκροταφείο τα φέρετρα ηταν μετακινημένα και σε περίεργες στάσεις.Τελευταία μαρτυρία για το συγκεκριμμένο τάφο ήταν το 1969,όπου βρέθηκε ακατάστατος από άγνωστα αίτια ενώ αποκλείεται η πιθανότητα παραβίασης καθώς χρειαζόνταν τουλάχιστον οχτώ άτομα για κάτι τέτοιο.

Η πιο λογική εξήγηση ήταν πλημμύρες,μικροσεισμοί και ρεύματα αέρα, αν και κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε και δεν παρατηρήθηκε ποτέ.

 

Προσωπικά θεωρώ πιθανό και το φαινόμενο της νεκροφάνειας μεταξύ των συγγενών της οικογένειας Chase.Η ταφή τους να ήταν πρόωρη καθώς η εξακρίβωση του θανάτου τους δεν ήταν δυνατή με τα μέσα της εποχής,πράγμα που επαληθεύεται κι από τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε στο διήγημα του Νεκροφανείς.Το τι επακολουθούσε αφού ξυπνούσαν είναι αυτό που αντίκριζαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το τι πραγματικά συνέβαινε στα μέλη των Chase μετά τον θάνατο τους ίσως δεν μάθουμε ποτέ, ούτε τί ρόλο έπαιξε η Thomasina Goddard στην όλη ιστορία,καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για την ζωή της και το πώς πέθανε.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου