Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ...

 
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τον Μπιλ Γκέιτς αφότου προέκυψε ότι το φιλανθρωπικό του ίδρυμά έχει επενδύσει στην G4S, μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που βοηθά τις φυλακές του Ισραήλ στις οποίες οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι κρατιούνται χωρίς δίκη και υποβάλλονται σε βασανιστήρια. «Σε μια ανοικτή επιστολή προς το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι παλαιστινιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα υπονομεύει το διεθνές δίκαιο και τη δηλωμένη δέσμευσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα με 170 εκατομμύρια δολάρια επένδυση στην εταιρεία που την καθιστά μια εταιρία με τους μεγαλύτερους μετόχους.


Η Βρετανική εταιρεία ασφαλείας G4S έχει συμβόλαιο με την ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών για να τρέξει και να εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας και διαχείρισης σε έξι φυλακές παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που συνήθως υποβάλλονται σε βασανιστήρια, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα να επενδύσει σε μια εταιρία που συμμετέχει σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Το Ίδρυμα του Γκέιτς μιλά καθημερινά για την ζωή που έχει ίση αξία, τι γίνεται όμως με τους πολιτικούς κρατούμενους, οι ζωές τους δεν είναι ίσης αξίας; ", δήλωσε ο Σαχάρ Φράνσις, διευθυντής των Παλαιστινίων αιχμαλώτων και της οργάνωση υπεράσπισης Addameer».

Περισσότερα από 500 παιδιά «συλλαμβάνονται, και τίθενται υπό κράτηση από τον ισραηλινό στρατό κάθε χρόνο. Τρία στα τέσσερα κρατούμενα παιδιά αντιμετωπίζουν σωματική βία κατά τη διάρκεια κράτησης και ανάκρισης, πολλά από τα οποία λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της G4S.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου