Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Υπουργοί, εφοπλιστές και ο Σόρος μας έλειπε


Την πρόθεση να αναλάβει επενδυτική δράση στην Ελλάδα εξέφρασε ο Τζορτζ Σόρος, σε κλειστό γεύμα στην Αθήνα, όπου συνέφαγαν υπουργοί, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, στο γεύμα, συζητήθηκαν ζητήματα όπως η οικονομία, η δυναμική του ευρώ, η γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία και οι ενεργειακές προοπτικές (σ.σ. από εφοπλιστές τέθηκε και το κόστος ενέργειας).

Συμμετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης.

Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.

Από τον τραπεζικό χώρο συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.

Ο Τζόρτζ Σόρος έκανε λόγο για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την προθυμία να αναλάβει επενδυτική δράση.


ΠΗΓΗ
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου