Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Γιγαντιαίο ρομπότ με κινητήρα 50 ίππων κατασκεύασε Βρετανός [βίντεο]



Μετά από τέσσερα χρόνια μελετών ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό εξάποδο ρομπότ Μάντις του Βρετανού κατασκευαστή Ματ Ντέντονς. Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ κινητήρα 50 ιππών που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το Μάντις έχει ύψος 2,8 μέτρα με μηχανή 2.200 κυβικών, ενώ ο χειρισμός του μπορεί να γίνει είτε μέσω ασύρματου δικτύου, είτε από το τιμόνι του.



Το γιγάντιο ρομπότ μπορεί να περπατήσει, να σηκώσει και να μετακινήσει μεγάλα αντικείμενα και να αναδιπλωθεί ώστε να γίνει... κρεβάτι! Ωστόσο όπως εξηγεί ο Ματ στον τηλεοπτικό σταθμό Discovery «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις ρομποτικές κατασκευές είναι η προσαρμογή τους στις επιφάνειες, καθώς στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο επίπεδες και λείες επιφάνειες. Ο Μάντις μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε στερεά επιφάνεια»

Μέχρι στιγμή το Μάντις κινείται με ταχύτητα μόλις 1 χιλιόμετρο την ώρα, ωστόσο ο Ματ ελπίζει ότι μελλοντικά θα του εισάγει τη δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης του χώρου (προς το παρόν «διαβάζει» το έδαφος με τα πόδια του) ώστε να μπορεί να κινείται ταχύτερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου