Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΕΦΙΑΛΤΩΝ, ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ


Kρίσιμες ώρες για την Ουκρανία, που μετρά πλέον νεκρούς από τις ταραχές. Από τη μια χιλιάδες διαδηλωτές (αμφισβητείται βάσιμα αν αυτοί συνιστούν την πλειοψηφία του λαού) που διαμαρτύρονται κατά της απαγόρευσης διαδηλώσεων...


Ενώ από την άλλλη κυβερνητικοί παράγοντες κατονομάζουν ευθέως ΕΕ και ΝΑΤΟ πως βρίσκονται πίσω από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει την ζωή σε 5 Ουκρανούς. Ουσιαστικά έχουμε τις δυνάμεις των καθολικών(αφού οι καθολικοί στο θρήσκευμα Ουκρανοί επιθυμούν κατά κύριο λόγο την πρόσδεση στη Δύση και στην ΕΕ) στην δυτική Ουκρανία, ενώ στις άλλες περιοχές κυριαρχεί το ορθόδοξο-φιλορωσικό στοιχείο.




Πολλοί μιλούν για επανάληψη της "πορτοκαλί" επανάστασης του 2004, ακόμα και...

για κοινά με την "εξέγερση" του Δεκέμβρη του 2008 στην Ελλάδα, που στην ουσία σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπάρχουσες κυβερνήσεις ήταν ενοχλητικές για ΗΠΑ και ΕΕ.




Τα συνεχόμενα επεισόδια που ξεκινούν με την μορφή ειρηνικών διαδηλώσεων που στην πορεία μετατρέπονται σε πολεμικές συγκρούσεις, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πέσει η μη συμμορφούμενη με τα δυτικά πρότυπα κυβέρνηση. Η οποία κυβέρνηση από την πλευρά της, αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή της στις δολοφονίες.



Ο πρόεδρος της ΕΕ Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι "η ΕΕ έχει σοκαριστεί από τους θανάτους". Δεν αναφέρθηκε ωστόσο σε πιθανές κυρώσεις, λέγοντας ότι είναι πρώιμο να πει κανείς ποιες θα μπορούσαν να είναι οι δράσεις αυτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις στο Κίεβο, καθώς οι Ουκρανοί πήραν οικονομική βοήθεια από την Ρωσία.

Βέβαια εδώ υπάρει μια εγγενής αντίφαση: Ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες σχηματίζεται ένα δυνατό πλειοψηφικό ρεύμα κατά της ΕΕ -και αυτό θα αποτυπωθεί με σαφήνεια στις ευρωεκλογές - παρουσιάζεται από την άλλη η πλειοψηφία των Ουκρανών να επιθυμεί να εισέλθει στα μνημονιακά και άλλα καλά που βιώνουν χώρες όπως η δική μας, ως μέρος αυτής της συγκεκριμένης ΕΕ και των ανάλγητων χαρτογιακάδων της.


Αυτό δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί, την ώρα που πολλές χώρες μέσα στην Ευρωπαική Ένωση παραπαίουν, ιδίως αυτές του χειμαζόμενου ευρωπαικού νότου. Ενδεχομένως οι Ουκρανοί εκείνοι που φλέγονται από πόθο ένταξης στην ΕΕ, να έπρεπε να περάσουν μια βόλτα από την Ελλάδα, για να διαπιστώσουν άμεσα τι σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, τι σημαίνει τρόικα, και πως εισπράττει η ελληνική κοινωνία την διάλυσή της, με τις επιταγές και ευλογίες των Βρυξελλών...
ΕΛΚΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου