Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

 
Απρόβλεπτη υποστήριξη χριστιανών προς Χεζμπολά


 Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.

 
Σε προηγούμενo άρθρo μας είχαμε χαρακτηρίσει τον «Φάκελο Επίκοποι » ως ΤΟP SECRET. H
πρόσφατη ανάμειξη πλήθους ξένων μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση των δύο σύριων πολιτών, των επισκόπων Χαλεπίου, Παύλου Γιαζίζι (διαθέτει και την ελληνική υπηκοότητα) και Γιοχάννα Ιμπραήμ, επιβεβαιώνει περίτρανα αυτή τη θέση και αναδεικνύει τις απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις της μη διαλεύκανσης της υπόθεσης για την εύθραστη ισορροπία του Λιβάνου. Μυστικές Υπηρεσίες και πολιτικά πρόσωπα κυρίως Λιβάνου και Τουρκίας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ανασκευής της τύχης των μητροπολιτών με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την πολιτική εκμετάλλευση των χριστιανών.

Όλα ξεκινούν από ένα δημοσίευμα του Al-Monitor (26/09/13) που διαβεβαίωνε ότι η Τουρκική κυβέρνηση και οι μυστικές της υπηρεσίες διοχέτευσαν πληροφορίες στην Βηρυττό για την υγεία των απαχθέντων κληρικών που προέρχονταν από πληροφοριοδότες τους στην περιοχή της συριακής Azaz.Αυτοί ισχυρίζονταν ότι είδαν τους 2 επισκόπους ως κρατούμενους κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων περιπάτων τους που τους επέτρεπαν οι απαγωγείς.


ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΤΙMING ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ « THΣ KAΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ »


Στις 29/10/13 στη Daily Star για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής των λιβανέζικων μυστικών υπηρεσιών Abbas Ibrahim δήλωσε ότι είναι σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω ενός διαμεσολαβητή.Διευκρίνησε ότι εδώ και ένα μήνα έχει αυτήν την επαφή και ότι γνωρίζει τον τόπο κράτησης και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.Προς επίρρωση των λεγομένων του συνδράμουν κι άλλοι.Αρχηγός τσετσενικού γκρουπ ονόματι Mohammed Akroff φέρεται να επικοινώνησε με τον Mokhtar Lamani, εκπρόσωπο του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το συριακό κ.Brahimi (o ίδιος εκπροσωπεί και την Αραβική Λίγκα) και σε τηλεφωνική συνομιλία τον διαβεβαίωσε ότι « οι επίσκοποι είναι καλά ». O Yπουργός Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης του Λιβάνου επίσης διαβεβαιώνει ότι οι επίσκοποι είναι ζωντανοί.
Με τη συγκατάβαση του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιωάννη Γιαζίζι, ο οποίος διατηρεί ως έδρα κατοικίας τo Λίβανο, όπου και δέχεται κατά τακτικά χρονικά διαστήματα τις επισκέψεις των πρεσβευτών των ΗΠΑ, εδώ και μήνες χρησιμοποιείται το ζήτημα των απαγμένων επισκόπων ως μοχλός πολιτικής χειραγώγησης της λιβανικής κοινής γνώμης και όχι μόνο.Λόγω των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων που ξεκίνησαν από τους σουνίτες φανατικούς του Λιβάνου κατά των σιιτικών στόχων και των αντίστοιχων αντιποίνων που επέσυραν, η κατάσταση στη χώρα του κέδρου είναι εκρηκτική.Ο πληθυσμός που άλλοτε ήταν διχασμένος και σπαρασσόταν εμφυλιακά με επίκεντρο την επικράτηση του μουσουλμανικού ή χριστιανικού στοιχείου , τώρα διχάζεται με βάση το συριακό. Μήλον της έριδος oι χριστιανοί του Λιβάνου που είναι εξαγριωμένοι όχι μόνο με τους διωγμούς και τα σεκταριστικά εγκλήματα εναντίον των ομοδόξων τους αλλά και με τον εμπαιγμό στο θέμα των επισκόπων.

Oι λιβανέζικοι λεονταρισμοί περί δήθεν επικείμενης απελευθέρωσης των «ζωντανών επισκόπων» συμπίπτουν με την αναζωπύρωση της κρίσης στο εσωτερικό του Λιβάνου με συνεχόμενο αιματοκύλισμα. Ελληνορθόδοξοι πιστοί αλλά και ιερείς αποστασιοποιούνται από την πολιτική γραμμή του Πατριαρχείου και υπερασπίζονται ανοικτά την Χεζμπολά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μαρωνίτες καθολικούς πιστούς οι οποίοι δεν συμμερίζονται την αντισυριακή θέση των άλλοτε πολιτικών παραδοσιακών εκφραστών τους και συσπειρώνονται με βάση την αλληλεγγύη τους στους χριστιανούς της Συρίας. Οι δυο μεγάλοι πολιτικοί συνασπισμοί της χώρας (« 8 Μαρτίου » και « 14 Μαρτίου » αντίστοιχα) έχουν πολωθεί γύρω από το συριακό ζήτημα δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες στις δυτικές Δυνάμεις, εγγυήτριες της χώρας. Συγκεκριμένα οι πολιτικοί αντίρροποι συνασπισμοί είναι :

• Συνασπισμός « 8 Μαρτίου » : Το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χεζμπολά , τα 2 χριστιανικά κόμματα , « Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα » του Στρατηγού Michel Αoun και το « Ελ Μάραντα » που δημιουργήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Frangié) , 2 σουνιτικά (« Kόμμα Εθνικού Διαλόγου » και « Κίνημα του Λαού ») , 1 εθνικοσοσιαλιστικό ουδέτερης θρησκευτικά απόχρωσης και το αλαουιτικό Αραβικό Δημοκρατικό Κόμμα, υποστηρίζουν την κυβέρνηση Άσσαντ.
• Στον αντίποδα ο αντι-συριακού προσανατολισμού, Συνασπισμός « 14 Μαρτίου » που εμπεριέχει : τα 2 σουνιτικά κόμματα « Κίνημα του Μέλλοντος » και την « οργάνωση των Αδερφών Μουσουλμάνων », τα 4 χριστιανικά φιλοδυτικά κόμματα, « Λιβανικές Δυνάμεις » και « Λιβανέζικες Φάλαγγες » (από τον πρώην πρόεδρο Jemayel), « Κίνημα Δημοκρατικής Ανανέωσης » και « Κίνημα της Αλλαγής »,1 εθνικιστικό (AHRAR Ελεύθεροι Εθνικιστές) , και το σιιτικό « Ελεύθερο Σιιτικό Κίνημα », το Κόμμα των Δρούζων (« Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Kόμμα ») και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το RFI στις 28/10/3 εκλογικεύει την ξαφνική κινητικότητα στο θέμα των επισκόπων που επιδεικνύει ο Λίβανος. « Εδώ και 7 μήνες η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους πολιτικής αστάθειας με συνεχόμενες μεταβατικές κυβερνήσεις. Σ’αυτήν τη χώρα «αναμετριούνται » η Σαουδική Αραβία με το Ιράν.Περιγράφεται ο βαθύς εθνικός διχασμός ενός κράτους που βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου με βάση το Συριακό.Βαρύς οπλισμός, αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες,οβίδες χρησιμοποιήθηκαν στις αδυσώπητες μάχες που ξέσπασαν στις συνοικίες της Τρίπολης την 2η μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου Bab el-Tebbaneh και Jabal Mohsen από τα μέσα ως τέλη Οκτωβρίου μεταξύ σουνιτών υπερασπιστών της συριακής αντιπολίτευσης κι αλαουιτών υποστηρικτών του Άσσαντ. Μια εκατοντάδα νεκροί και τραυματίες.Οι αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την προβολή συνέντευξης του Προέδρου Άσσαντ στο παναραβικό κανάλι al-Mayadeen στις 21 Οκτωβρίου.Στην αμιγώς πολιτική διάσταση αντιπαρατίθεται το φιλοσαουδαραβικό « Κίνημα του Μέλλοντος » του Saad Hariri και το Δημοκρατικό Αραβικό Κόμμα των αλαουιτών που αλληλοκατηγορούνται για την νέα αυτή αιματηρή κρίση στο Λίβανο. Εμπρηστικές ήταν οι δηλώσεις /απειλές του σείχη Salem Rafeï ηγετικού στελέχους των σαλαφιστών που συνέβαλαν στην ένταση :
«Αν η επίθεση από το « Δημοκρατκό Αραβικό Κόμμα » εναντίον της Τρίπολης συνεχιστεί θα ανοίξει ο δρόμος για όλους τους τζιχαιστές του κόσμου, μεταξύ των οποίων ΙSIS και Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, να έρθουν για να υπερασπιστούν την Τρίπολη». Στις 24 Οκτώβρη ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας σε αμερικανοσαουδική διάσκεψη παραδέχθηκε ότι ο Λίβανος είναι στα πρόθυρα εμφυλίου και κατηγόρησε όπως ήταν επόμενο την Χεζμπολά.Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση και του υπουργού εξωτερικών της ίδιας χώρας Saoud al-Fayçal.

Ο σείχης Naïm Kassem, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολά επέστρεψε τις κατηγορίες υποδεικνύοντας την Σαουδική Αραβία για την εκρηκτική κατάσταση στον Λίβανο ισχυριζόμενος ότι αυτή μπλοκάρει τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης εδώ και 7 συνεχόμενους μήνες: «Το κίνημα 14-Mαρτίου (ο φιλοσαουδαραβικός πολιτικός συνασπισμός) αναζητεί να παραλύσει ολόκληρη τη χώρα μέχρι τις προεδρικές εκλογές», που προβλέπονται για τον Μάιο του 2014.

«Αυτοί ενεργούν κατ’αυτόν τον τρόπο γιατί κράτος του Κόλπου τους διέταξε να παγώσουν τις διαδικασίες ανάδειξης κυβέρνησης περιμένοντας τις εξελίξεις στη Συρία.Προσδοκούν ότι στους ερχόμενους 2-3 μήνες θ’αντιστραφεί η κατάσταση υπέρ τους στη Συρία και θα έχουν τη δυνατότητανα επιβάλουν κυβέρνηση της αρεσκείας τους και στον Λίβανο. Αλλά ματαιοπονούν,ονειρεύονται.Αυτό δεν θα συμβεί ούτε σε 2 ούτε σε 5 μήνες ούτε ποτέ» , δήλωσε το νούμερο 2 της Χεζμπολά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι σαουδάραβες πουλάνε τις βίλλες τους,τα διαμερίσματά τους και τις περιουσίες τους και φεύγουν άρον- άρον από τον Λίβανο, εφαρμόζοντας οδηγία της χώρας τους εδώ και 2 χρόνια.

Όπως και στην περίπτωση της Τουρκίας οι επικείμενες εκλογές δημιουργούν κλίμα ψηφοθηρίας με αφορμή τον « φάκελλο επίσκοποι » που αναδεικνύεται σε καθοριστικό και μείζον πολιτικό κριτήριο.Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κινητικότητα της Άγκυρας σχετίζεται με τις δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο του 2014.Το κόμμα του Ερντογάν επιδίωξε την ανταλλαγή των δύο τούρκων πιλότων απαχθέντων με τους σιίτες λιβανέζους που κρατούνταν στην Αzaz για να αποκταστήσει το πληγωμένο γόητρο της χώρας μην μπορώντας να αποφύγει τους συνειρμούς της εμπλοκής της στις απαγωγές.Ενώ η Τουρκία επιθυμεί να σβήσει κάθε ίχνος εμπλοκής της στην απαγωγή των επισκόπων, η απελευθέρωση των σιιτών ομήρων με αντάλλαγμα τους Τούρκους πιλότους την στιγμάτισε ως άμεση εμπλεκόμενη στις απαγωγές επί συριακού εδάφους.

Το Κατάρ, μια χώρα που πρωτοστάτησε στην διαμόρφωση της συριακής κρίσης επιδιώκει κι αυτό να ξεπλυθεί μέσα από το καυτό ντοσιέ των επισκόπων.Ο εμίρης του Κατάρ σε συνάντηση με τον πατριάρχη Μαρονίτη Béchara Rai αλλά και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου στην Ντόχα υποσχέθηκε τέλη Οκτωβρίου να βοηθήσει σε απελευθέρωση των επισκόπων.Το Κατάρ πρόσφερε οικονομική και λογισμική υποστήριξη στην υπόθεση.

Οι ευλογίες και η ανοχή του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιστεγάσει μιντιακά τη δημιουργία κλίματος ευφορίας περί της απελευθέρωσης των επισκόπων απέφερε καρπούς. Εξελέγη επίτιμος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στη 10η Συνέλευση του οργάνου (30 Οκτωβρίου/10 Νοεμβρίου, Μπουσάν Κορέα) . H ίδια παγκόσμια οργάνωση στο πρώτο της ανακοινωθέν επί της νέας θητείας του Συμβουλίου, δεν ανέφερε λέξη για την τύχη των επισκόπων, γεγονός που απογοήτευσε ακόμα και όσους χριστιανούς είχαν πιστέψει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Το γαιτανάκι παραπληροφόρησης και εμπορίας ελπίδων στους χριστιανούς ωστόσο συνεχίζεται.Τούρκικες αρχές,λιβανέζοι και άλλοι αρχιπράκτορες, εφημερίδες κυρίως γαλλόφωνες και αγγλόφωνες του Λιβάνου συμμετέχουν στην όλη καμπάνια που επανειλλημένα αποδείχτηκε ένα μεγάλο φιάσκο:

• Το Radio Vatican στις 15/10/13 αναμεταδίδει δημοσίευμα της λιβανέζικης « The Daily Star » που τελευταία πρωτοστατεί στην επικοινωνιακή προπαγάνδα ανάστασης των μαρτύρων επισκόπων.Το δημοσίευμα είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης εφημερίδας. « Οι δύο επίσκοποι του Χαλεπίου θα μπορούσαν να ελευθερωθούν σήμερα ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Eid al-Adha.Την πληροφορία μετέφερε το πρακτορείο Sir και διαδόθηκε από την λιβανέζικη εφημερίδα The Daily Star. » H The Daily Star στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει τις σχετικές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου Abbas Ibrahim

• Στις 11/10/13 το διεθνές ασυριακό πρακτορείο AINA αναφέρει ότι ο Habib Afram δήλωσε ότι « οι Τούρκοι του είπαν πως οι επίσκοποι θα ελευθερώνονταν πριν την Aïd al-Adha και διαβεβαίωναν ότι είναι πολύ καλά. » Μετέφερε δηλώσεις του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου Abbas Ibrahim , ότι « παράλληλα με την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων της Azaz, υπάρχει συμφωνία και για την απελευθέρωση επισκόπων». Η επιχείρηση των λιβανέζων ομήρων ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά οι επίσκοποι όπως ήταν φυσικό δεν επέστρεψαν.

• Η εφημερίδα An-Nahar δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο οι δύο επίσκοποι ήταν προγραμματισμένο να λάβουν μέρος σε μια διάλεξη στις 25 Οκτωβρίου 2013 στην πρωτεύουσα του Λιχνεστάιν καθώς θα είχαν ήδη απελευθερωθεί.Το ΑΙΝΑ σε παρόμοιο άρθρο του αναμεταδίδει την χαρμόσυνη είδηση από την συνήθη ύποπτη πλέον, Daily Star του Λιβάνου.

• Η L'Orient-Le Jour στις 24/10/13 μεταδίδει ότι ο επικεφαλής των Λιβανέζικων μυστικών υπηρεσιών Abbas Ibrahim,συνάντησε στη Συρία τον πρόεδρο Bachar el-Assad για την υπόθεση επισκόπων.Η Naharnet την ίδια ημέρα αναφέρει ότι η Συρία εκφράζει την δυσφορία της για την ανάμειξη του Λιβάνου και την εκμετάλλευση του όλου θέματος που αφορά δυο σύριους πολίτες.Η Συρία προφανώς και είναι ενοχλημένη από την πολιτική σπέκουλα στο θέμα αλλά δεν δείχνει έτοιμη στην εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται να σπάσει τον κώδικα τιμής και να προβεί σε αποκαλύψεις.Ο Abbas Ibrahim έφθασε μέχρι και στο Βέλγιο σύμφωνα με δημοσιεύματα αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση των επισκόπων.

Μια ακόμη απόδειξη του επικοινωνιακού πολέμου ήταν το μέρος της δήθεν κράτησής τους. Οι « μεν » ισχυρίζονταν ότι κρατούνται στη Συρία για να ασκήσουν πιέσεις και να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση Άσσαντ γαι ολιγωρία και όχι μόνο, οι « δε » δια του φιλοκυβερνητικού πλέον Μουφτή ανταπέδιδαν το χτύπημα ισχυριζόμενοι ότι βρίσκονται σε Τουρκικό έδαφος.

• « Οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπό την αιγίδα του αρχηγού μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Hakan Fidan.Ανώνυμη πηγή αναφέρει ότι κρατούνται στη Συρία (al- Joumhouria .adncronos.com 31/10/13) The Daily Star 21/10/13: "Οι επίσκοποι κρατούνται σε μια ζώνη γύρω από το Χαλέπι». Η ίδια εφημερίδα στις 28/10/13 μεταφέρει δηλώσεις του επισκόπου Boulos Sayyah μια μέρα μετά τη δήλωση του Μεγάλου Μουφτή "Δεν υπάρχει καμιά ξεκάθαρη πληροφορία για τους δύο απαχθέντες επισκόπους"ο Sayyah δήλωσε στο ραδιόφωνο al-Mada.Το ΑΙΝΑ 31/10/13 μεταφέρει την είδηση ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών διαψεύδει τον Μουφτή της Συρίας για το ότι οι επίσκοποι κρατούνται επί τουρκικού εδάφους.

• To λιβανέζικο κανάλι ΟΤV δημοσιοποιεί τη λίστα με τα υποτιθέμενα αιτήματα των εμπλεκομένων χωρών στην υπόθεση των επισκόπων προς απελευθέρωσή τους όπως μεταδόθηκαν από το:
« Oι τσετσένοι τρομοκράτες ζήτησαν την ανταλλαγή τους με 20 ομοεθνείς τους τρομοκράτες κρατούμενους στη Ρωσία. Η Ρωσία απέρριψε το αίτημα.Οι απαγωγείς επανήλθαν και ζήτησαν τότε την απελευθέρωση 50 τρομοκρατών συντρόφων τους που κρατούνται στη Συρία. Η Γαλλία απαίτησε την απελευθέρωση 12 γάλλων μεταξύ αυτών ενός γάλλου αξιωματούχου κι ενός στρατιώτη γάλλου που κρατούνται στη Συρία. Η Τουρκία ζήτησε την απελευθέρωση 25 αξιωματούχων της και στρατιωτών που κρατούνται στη Συρία. Ένα κράτος του Κόλπου απαίτησε την απελευθέρωση 12 αξιωματούχων που κρατούνται στη Συρία. »

ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ « ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ »




Σύμφωνα με το quenshrin.com, αραβική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μια εκκλησιαστική πηγή υποτίθεται ότι δέχθηκε ηχητικό ντοκουμέντο 6΄ ως απόδειξη ότι οι επίσκοποι είναι εν ζωή.Αυτό εξασφαλίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο επίσκοπος Γιοχάννα τραυματίστηκε 2 εβδομάδες μετά την απαγωγή του σε μάχες κοντά στον τόπο κράτησής του και μετά ανάρρωσε.

Όλη αυτή η αναμόχλευση του θέματος αποσκοπεί να πείσει ότι οι επίσκοποι είναι ζωντανοί και μετά την ημερομηνία προβολής του βίντεο αποκεφαλισμού ώστε να ακυρώσει στην πράξη και στα μάτια της κοινής γνώμης το μόνο πειστήριο της τύχης των επισκόπων.Αν υπήρχε ηχητικό ντοκουμέντο θα το είχαν δώσει ήδη στη δημοσιότητα.Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι από μόνο του προβληματικό ούτως ή άλλως αφού εύκολα επιδέχεται οποιαδήποτε αλλοίωση και κατασκευή. Ο επίσκοπος Χαλεπίου Γιοχάνα ήταν αυτός που ίδρυσε τη συρορθόδοξη εκκλησία στο Βέλγιο και θήτευσε εκεί επί σειρά ετών.Αρκετά μέλη της κοινότητας της διασποράς τον αναγνώρισαν στο επίμαχο βίντεο.Άνθρωποι που τον έζησαν στην καθημερινότητά τους.Κοινό μυστικό των κοινοτήτων είναι η δολοφονία τους.Το ότι η εμμονή τους είναι η παραγραφή του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού αποδεικνύεται και από τον κλασικό επίλογο αρθρογράφων που όψιμα νοιάστηκαν για την τύχη των επισκόπων. Ο ελληνικός Τύπος συμμετέχει και αυτός στη διάδοση των « χαρμόσυνων νέων ». Ενδεικτικά, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής (03/11/13) αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της ότι « αποδείχθηκε ότι το βίντεο δεν αφορά τους επισκόπους αλλά ότι αποδείχθηκε ότι αφορούσε τη δολοφονία άλλου ατόμου, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες για την τύχη τους. » Μήπως ο αρθογράφος έχει μείνει στην πρώτη εκτίμηση που ήθελε σφαγιασμένο τον μοναχό Μουράντ και που γρήγορα διαψεύθηκε από το επίσημο όργανο του Βατικανού fides αλλά και τα ακόλουθα δημοσιεύματα του Ευρωπαικού Τύπου :

-Η « Custodie de Terre Sainte », τάγμα στο οποίο ανήκε ο φραγκισκανός μοναχός διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι τρεις του βίντεο είναι φραγκισκανοί μοναχοί . Αποκλείει με βεβαιότητα ότι οι 3 άνδρες που δολοφονήθηκαν και ο αποκεφαλισμός τους ανέβηκε στο Youtube είναι φραγκισκανοί .
-To πρακτορείο fides , επίσημο όργανο του Βατικανού ήταν ο αποδέκτης αυτού του δελτίου τύπου και το δημοσίευσε όπως και το Asia News αλλά κα το L’ Οbservatoire de la Christianophobie (28/06/2013).
-To ότι ο π. François Μοurad σκοτώθηκε μέσα στο μοναστήρι του στο Ghassanien και όχι στην ύπαιθρο του Ιντλέμπ που ανέφερε και πρόβαλε το βίντεο και άρα καμία σχέση δεν έχει μ’ αυτό πιστοποιούν και τα δημοσιέυματα των FRANCE Catholique (24/06/13),L’ Oeuvre d’ Orient (24/06/13) , cath.ch, La Voie de la Syrie (24/6/13) terra santa.net ,The Vatican Today (24/0 6/13),News Va.,Le Point (24/06/13), La Vie.κ.ά. Το Riposte Catholique διαψεύδει ότο βίντεο αφορά τον φραγκισκανό μοναχό (28/06/13).Ο υπεύθυνος του τάγματος, Pierbattista Pizzaballa, διαψεύδει: « είδα το βίντεο που έδειχνε την εκτέλεση αλλά και δεν αναγνώρισα κανέναν. Δεν είδα μοναχούς μας σ’αυτό το φιλμ ».Το RFI (28/10/13) επίσης αναφέρει ότι το φραγκισκανό τάγμα διαψεύδει.

Και ενώ το γαιτανάκι της παραπληροφόρησης ενδυναμώνεται άλλη μια επώνυμη μαρτυρία ότι οι επίσκοποι Χαλεπίου δολοφονήθηκαν θα προστεθεί στο κατηγορητήριο όσων αποσιωπούν αυτό το έγκλημα.Προέρχεται από ιερέα της Δαμασκού και ουσιαστικά απηχεί την εμπεδωμένη πεποίθηση στην κοινή γνώμη της συριακής χριστιανικής μειονότητας,τον π. Georges Aboud.Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικό μέσο (Bοnnenouvelles.ch, 31/10/13), αποκαλύπτει ότι οι « απαχθέντες επίσκοποι στη Βόρεια Συρία σκοτώθηκαν ». Πρόκειται για δήλωσή του κατά την παραμονή του στην Ελβετία για μια εβδομάδα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι χριστιανοί απειλούνται ιδιαίτερα η απάντηση του είναι αποστομωτική :
« To πρωταρχικό πρόβλημα είναι η διείσδυση των ισλαμιστών στις τάξεις των ανταρτών.Στον Βορρά της Συρίας οι απαχθέντες επίσκοποι σκοτώθηκαν.Επιτέθηκαν σε εκκλησίες και μοναστήρια.Οι χριστιανοί δεν φοβούνται τους γείτονές τους μουσουλμάνους αλλά τους εξτρεμιστές.Στην Δαμασκό βέβαια οι σχέσεις μας παραμένουν καλές.Η εκκλησία μου βρίσκεται σε συνοικία της Δαμασκού που πλειοψηφικά είναι χριστιανική...... Φοβόμαστε τους ξένους εξτρεμιστές που ....σκοτώνουν χριστιανούς και τους εξωθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές αποτελούν κίνδυνο για όλους τους Σύριους μουσουλμάνους και χριστιανούς. »

Ο π. Georges Aboud που ομολογεί τ’ανομολόγητο και σπάει την ομερτά για την φρικιώδη δολοφονία των επισκόπων είναι Λιβανέζος όπως λιβανέζοι είναι και αυτοί που επισήμως προίστανται στο εμπόριο της ελπίδας και της καλής είδησης προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Την ίδια ώρα, οι χριστιανοί του Λιβάνου καλούνται να αποκυρήξουν την Χεζμπολά με ιδιαίτερα απειλητικό τρόπο. Τζιχαιστικά forum της χώρας έχουν κατακλυσθεί από το ηχητικό μύνημα του Σαουδάραβα Εμίρη των « Ταξιαρχιών του Abdallah Azzam για τη Μ Ανατολή», Majed Majed ,ο οποίος απευθυνόμενος « στους χριστιανούς του Λιβάνου που υποστηρίζουν την Χεζμπολά, τους συμβουλεύει να πάρουν αποστάσεις διαφορετικά θα χυθεί χριστιανικό αίμα » ( Al Akhbar , Mediarama, Al Manar 09/11/13) .


 
Μυστικός πράκτορας Λιβάνου 

Ο επικεφαλής Μυστικών Υπηρεσιών Τουρκίας

Ο Σαουδάραβης εμίρης απειλεί τους χριστιανούς του Λιβάνου

ΑΛΑΟΥΙΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ

Τελετή πρωινής προσευχής της φετινής Συνόδου Παγκοσμίου Συμβ Εκκλ

Ιέρεια στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

Προσευχή στο ιερό Δέντρο

Από προσευχή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών

Συμπροσευχή ΠΣΕ 2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου