Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τα χημικά της Συρίας «στριμώχνουν» την Τουρκία

 
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία σχετικά με την συμμετοχή της στην ροή χημικών στους αντάρτες στην Συρία, διαβάζουμε σχετικά στο onalert, με την Άγκυρα να κατηγορεί Ρωσία και Ιράν για ότι την εμπλέκουν άδικα.


Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Turkiye» αναφέρει ότι η Ρωσία και το Ιράν, για να …σώσουν τον Άσαντ, …στήνουν »παγίδα χημικών» στην Τουρκία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα χημικά τα χρησιμοποίησαν οι αντιπολιτευόμενοι που πήγαν από την Τουρκία (το ότι στην γείτονα εκπαιδεύονται ισλαμιστές είναι πλέον πασίγνωστο), ενώ το Ιράν, προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ζήτησε η Τουρκία να παραδώσει στα Η.Ε. τα χημικά που έχει.
Η Άγκυρα, που κατά το δημοσίευμα, απάντησε στις τακτικές ψυχρού πολέμου της Ρωσίας και του Ιράν, υπενθύμισε πως η Τουρκία αποτελεί συμβαλλόμενη πλευρά στις διεθνείς συμφωνίες αναφορικά με τα χημικά όπλα και επέστησε την προσοχή στο ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη ακολουθούν μία πολιτική με την οποία προσπαθούν να φέρουν την Τουρκία σε δύσκολη θέση στην διεθνή σκηνή.

Γιατί ο ΟΗΕ δεν ξεκινά την διεύρυνση για χημικά και στην Τουρκία; Πάντως οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας όλο και χειροτερεύουν…
 

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου