Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ξεφτιλισμένο Κράτος: Εκτός εξεταστέας ύλης στα σχολεία η Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

http://2.bp.blogspot.com/-Cb8w9sjnPRM/VYUzC-vBolI/AAAAAAABRgQ/kCxyyr7hJhA/s640/10251969_565745326874476_9209039889437740338_n.jpg
 


Το τι αποφασίζουν τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που μας κυβερνούν, ειναι δεδομένο πως είναι προς την πλευρά της διάλυσης της Παιδειας και της Εθνικής Μνήμης..

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ;;;;

Ας ξεκινήσουμε από τους "εκπαιδευτικούς" μας...
Στο συντριπτικό τους ποσοστό, είναι το ίδιο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!

ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Πόπη Σουφλή

 
Εκτός εξεταστέας ύλης στα σχολεία η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της επερχόμενης σχολικής περιόδου 2015-16.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μια «μικρή αλλαγή» στην ύλη της Ιστορίας Κατεύθυνσης.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν θα διδαχθούν το κεφάλαιο «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός το 19ο και 20ο αιώνα», στο οποίο περιλαμβάνεται η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πρόκειται για
ένα κεφάλαιο σχετικά εύκολο ως προς την κατανόησή του και μικρό ως προς τον αριθμό των σελίδων – μόλις 10 στον αριθμό.

Από την άλλη, προστέθηκαν επιπλέον 31 σελίδες από το Κεφάλαιο «Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση» και συγκεκριμένα οι ενότητες «Η Ελληνική οικονομία μετά την Επανάσταση» και «Η Οικονομία κατά το 19ο αιώνα», οι οποίες δεν διδάσκονταν τα προηγούμενα έτη.
Δεν θα επιδιώξω σε καμία περίπτωση να βάλω στο «ζύγι» τις προαναφερθείσες ιστορικές περιόδους και να κρίνω ποιο έπρεπε να μείνει εντός ή εκτός ύλης.

Διερωτώμαι όμως γιατί δεν περιλαμβάνεται ένα κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας, το οποίο αποτελεί ακόμη αντικείμενο συζήτησης, αφορά εκφάνσεις της καθημερινής ζωής (εκδηλώσεις μνήμης), και τέλος, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ζητήματα γεωπολιτικής σημασίας (είσοδος Τουρκίας στην ΕΕ).Πηγή:
Info Spoudes

Αττικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου