Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ !!! »ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ» !!!!




Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι ΗΠΑ καταγγέλουν μια χώρα, αυτό είναι το πρώτο βήμα πριν μια επέμβαση ή πριν μια οργανωμένη »επανάσταση» (πραξικόπημα) για την ανατροπή μιας νόμιμης κυβέρνησης.


 Ο  Ομπάμα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που κηρύσσει »κατάσταση έκτακτης εθνικής   ανάγκης» σε σχέση με τη Βενεζουέλα και  επιβάλλει κυρώσεις σε επτά ανώτατους θεσμικούς της παράγοντες όπως:   Γεν. Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ,  Ανώτατο Γενικό  Εισαγγελέα ,  Γεν. Διοικητή της Αστυνομίας και τον Επιθεωρητή των Ενόπλων Δυνάμεων,  ως απάντηση στην επιδείνωση του κλίματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.


 
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η απόφαση να επιβάλει την εκτελεστική εντολή ήταν μια απάντηση στην «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών που θέτει η χώρα της Νότιας Αμερικής.


 Η Ουάσινγκτον, ζήτησε τη Δευτέρα  από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας  »να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», ισχυριζόμενη ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων ενός έθνους είναι ο «πραγματικός διάλογος» .


 Η κυβέρνηση Maduro, πρόσφατα εξέθεσε τις ΗΠΑ λόγω της σύλληψης Αμερικανών για  κατασκοπεία, και για το ότι οι αμερικανοί πολίτες στο μέλλον θα πρέπει να εκδίδουν βίζα  για να επισκέπτονται τη χώρα.


 O Λευκός Οίκος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι «επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές της ενέργειες κατηγορώντας τις ΗΠΑ για δραστηριότητες εντός των συνόρων της. 


Μας ανησυχούν βαθύτατα οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να κλιμακώσουν τον εκφοβισμό των πολιτικών της αντιπάλων»,ανέφερε το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου . ‘


 ‘Τα προβλήματα της Βενεζουέλας δεν μπορεί να λυθούν με την ποινικοποίηση της διαφωνίας.» (nbcnews)


 Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών,κος Ιακώβ Lew  δήλωσε ότι το διάταγμα  και οι οικονομικές κυρώσεις επίσης προορίζονται για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.


«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία με στόχο τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε πράξεις βίας εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ή σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όσων ενέχονται στη σύλληψη και  δίωξη των ατόμων για τη νόμιμη άσκηση της ελεύθερης έκφρασης», δήλωσε ο Υπουργός Ιακώβ Lew.


 Ο  Barack Obama, απ΄ότι φαίνεται έχει λάβει σαφή εντολή για δημιουργία  συνθηκών  που θα επιτρέψουν μια στρατιωτική επέμβαση στην Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.


 Τέτοιου τύπου δηλώσεις περί »υφιστάμενης απειλής» είναι συνήθως το πρελούδιο ενός νέου τύπου στρατιωτικών επεμβάσεων όπου οι ΗΠΑ λειτουργώντας από κοινού με χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, επεμβαίνουν στις νέες »θεοκρατίες του πετρελαίου».


 Σε Ιράκ 2003-2011 , Λιβύη 2011, Συρία, και Ουκρανία οι ΗΠΑ απέφυγαν τον όρο »πραξικόπημα» με τον ευφημισμό »αλλαγή καθεστώτος», τη νέα αμερικανική ρητορική  για τη νέα αρχιτεκτονική του κόσμου. Ειδικά αν θυμηθεί κανείς την πολιτική παράδοση των ΗΠΑ  για εγκαθίδρυση  πραξικοπημάτων …


 Στην Ουκρανία, η  Victoria Nuland,  Υφυπουργός για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, βρισκόταν στην πλατεία Μαϊντάν , εντεταλμένη του κ. Νόμπελ Ειρήνης 2009 (γνωστού και ως Προέδρου Ομπάμα) για να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων των νεο-ναζί,   διανέμοντας τροφή και νερό .


 Όταν ένα κράτος που είναι παράνομο  – λόγω της συστηματικής παραβίασης του διεθνούς δικαίου – , εκδίδει μια τέτοια απόφαση κατά της Βενεζουέλας, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.


 Δεν θα είναι έκπληξη αν, στις επόμενες ώρες ή ημέρες, ο Ομπάμα δώσει εντολή για μια μυστική επιχείρηση της CIA, ή κάποιας άλλης υπηρεσίας πληροφοριών, ή ίσως στις ένοπλες δυνάμεις του, ενάντια σε κάποιον ευαίσθητο στόχο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, για παράδειγμα, την πρεσβεία στο Καράκας.


 Άλλο αμερικανικό σενάριο , είναι να ξεκινήσει μια τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον αθώων πολιτών στη Βενεζουέλα.


 
 
Τώρα η Αμερική είναι στο στάδιο ενός πολέμου σε δύο μέτωπα:  Συρία  και  Ρωσία. Η ανάγκη μιας ενεργειακής οπισθοφυλακής, είναι απαραίτητη και το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, αποτελεί μια καλή λύση.


 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicola Maduro απάντησε αργά τη Δευτέρα στην διακύρηξη  των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η χώρα του αποτελεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια».


 Εξήγησε ότι το  διάταγμα που υπεγράφη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ συνέπεσε με μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα τον περασμένο μήνα, η οποία σχετιζόταν με αμερικανούς  πολίτες.


 «Αφού απέτυχε η απόπειρα πραξικοπήματος των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα … αποφάσισε να εκπληρώσει προσωπικά το καθήκον  της ανατροπής της  κυβέρνησής μου».
Ο επικεφαλής της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας  δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών που έλαβε  κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα ημερών, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Λευκού Οίκου,για να συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της κυβέρνησής του.


 Υπογραμμίζοντας την υποκρισία του  διατάγματος  Ομπάμα, ο Maduro το αποκάλεσε  «Φρανκενστάιν» και » τέρας», καθώς  στοχεύοντας τη Βενεζουέλα, ξεσκεπάζει την ψεύτικη δέσμευση Ομπάμα για καλύτερες σχέσεις με τις χώρες της Νότιας Αμερικής.


 Μιλώντας από το παλάτι Miraflores, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε το μέτρο των ΗΠΑ ως το πιο επιθετικό βήμα που έχει ποτέ ληφθεί, αλλά και το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι απόρροια της απελπισίας της Ουάσιγκτον.


 Ο Maduro επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς στον Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο.


 » Πραγματική απειλή είναι αυτοί οι οποίοι εκπαιδεύουν και δημιουργούν τους Μπιν Λάντεν … εσείς είστε οι άνθρωποι που δημιούργησαν την Αλ Κάιντα»
 Ο Μπιν Λάντεν είχε εκπαιδευτεί από τη CIA κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 για την καταπολέμηση του σοβιετικού στρατού στο Αφγανιστάν.

 
Πρότεινε  επίσης  στον αμερικανό  Πρόεδρο να επικεντρωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της χώρας του και να «υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών πολιτών που δολοφονούνται καθημερινά σε αμερικανικές πόλεις».


 Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν 105 δηλώσεις σχετικά με τη Βενεζουέλα κατά το περασμένο έτος, εκ των οποίων οι μισές υποστηρίζουν ρητά τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Επανέλαβε τις προηγούμενες δημόσιες εκκλήσεις του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, να μην ακολουθήσει το δρόμο της παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα χωρών της Λατινικής Αμερικής όπως οι προκάτοχοί του.


 «Πώς θέλετε να σας θυμόμαστε κ. Ομπάμα; Όπως τον Ρίτσαρντ Νίξον που εκτόπισε τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή; Όπως τον Πρόεδρο Μπους, υπεύθυνο για την εκδίωξη του  Τσάβες; … Καλά κ. Ομπάμα, έχετε ήδη κάνει την επιλογή σας … Θα σας θυμόμαστε όπως τον Πρόεδρο Νίξον».


 Σύμφωνα με  πηγές από  τη Βενεζουέλα, το Δεκέμβριο  είχε επιτευχθεί  πολιτική συμφωνία, μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης, η οποία και σηματοδότησε την αποτυχία του σχεδιασμένου  πραξικοπήματος  τον περασμένο μήνα. Ο Μαδούρο αποκάλυψε ότι η συμφωνία αυτή   »έσπασε» μετά από ένα τηλεφώνημα που έλαβαν κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης   από την αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας.


 »Γνωρίζουμε σε ποιόν τηλεφώνησαν, από που τηλεφώνησαν, και σε ποιά γλώσσα μίλησαν» 


 Οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν θέσει υπό  παρακολούθηση  ομάδα  αξιωματούχων, μετά από  πληροφορίες που είχαν λάβει από πηγές τους που  έρχονται σε επαφή με  κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ.


 »Προσπαθούσαν να επαναλάβουν τα γεγονότα της απόπειρας ανατροπής του Προέδρου Ούγκο Τσάβες την 11η του Απριλίου 2002 «, δήλωσε ο Maduro.


 Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του Carlos Osuna, που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος και χρηματοδότης του προσχεδιασμένου πραξικοπήματος.


 »Ο Οσούνα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και τελεί υπό την προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου