Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

CNBC: H Ελλάδα δεν πήρε τίποτα και η Γερμανία τα πάντα

cnbc

Τώρα βρισκόμαστε πιο κοντά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αφού οι όροι της συμφωνίας στο Eurogroup είναι μη πραγματοποιήσιμοι και το Ελληνικό χρέος δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή, αναφέρουν αναλυτές στο CNBC.

Εάν δούμε την συμφωνία, η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα και η Γερμανία τα πάντα, οπότε τώρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, αναφέρει στο CNBC ο αναλυτής Evan Lucas. »

Το Ελληνικό χρέος δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή» εκτιμά επίσης ο αναλυτής Kingsley Jones προσθέτοντας πως »πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτή την περίπτωση. Τώρα το Ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 175%, το οποίο είναι σε υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Οι όροι της τρέχουσας συμφωνίας, λίγο- πολύ, απαιτεί από την Ελλάδα να προσπαθήσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4% για χρονικό διάστημα που ξεπερνά την δεκαετία. Καμία χώρα με προβληματική οικονομία έχει ποτέ κατορθώσει να πετύχει κάτι ανάλογο. Έτσι, ειλικρινώς πιστεύουμε ότι οι τρέχοντες όροι που επιβάλουν αυτές τις απαιτήσεις από την Ελλάδα, είναι μη πραγματοποιήσιμοι».

Πυγμή.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου