Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τι γνώριζε η KGB για τα UFO;

 Την εποχή της σοβιετικής κυριαρχίας, στην αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, οι σοβιετικές αρχές, είχαν πάρει με σοβαρότητα τα φαινόμενα που αναφέρονταν σε Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα- ΑΤΙΑ, τα γνωστά ως UFO.

«Τόσο η KGB όσο και το σοβιετικό υπουργείο Άμυνας είχαν συστήσει ειδικές ομάδες που συνέλλεγαν και ανέλυαν τις πληροφορίες για οποιαδήποτε παρόμοιας φύσης «παράξενη» δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν γίνει προσπάθειες «επικοινωνίας».


Στην αρχή, και επί πολλά χρόνια οι πληροφορίες για τις πτήσεις των UFO θεωρούνταν στην ΕΣΣΔ ως αποκυήματα φαντασίας, και χαρακτηρίζονταν ως «επιστημονική φαντασία» που δεν άξιζε να ασχοληθούν σοβαρά με αυτές.

Στον ρώσο πρωθυπουργό Dmitry Medvedev υποβλήθηκε πρόσφατα μια ασυνήθιστη ερώτηση από δημοσιογράφο της REN TV: «Αν αληθεύει η πληροφορία, πως όταν ήταν πρόεδρος, μαζί με τον πυρηνικό βαλιτσάκι είχε στη διάθεσή του και χαρτοφύλακα με στοιχεία γύρω από τα UFO.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο πρώην πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας, απάντησε καταφατικά. Όπως διευκρίνισε, στον αρχηγό του κράτους είχε παραδοθεί ειδική αναφορά που είχε συντάξει ομάδα των μυστικών υπηρεσιών με αρμοδιότητα να παρακολουθεί «τη δράση των UFO στον ρωσικό εναέριο χώρο».

Όταν όμως, άλλος δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «αν υπάρχουν εξωγήινοι που ζουν ανάμεσά μας;», εκείνος αρνήθηκε να του απαντήσει ευθέως. «Προφανώς για να μην προκαλέσει πανικό» –όπως σχολιάσθηκε η απάντησή του, επειδή του πρότεινε να παρακολουθήσει με προσοχή την αμερικανική ταινία –χρονικό ντοκουμέντο, «Men in Black».

Φυσικά οι ρώσοι σχολιαστές επιμένουν ότι η απάντηση αυτή θα πρέπει να εκληφθεί ως αστείο.
Ωστόσο, τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και τη σύγχρονη Ρωσία το ζήτημα των UFO και άλλων αφύσικων φαινομένων, παραμένει απόρρητο. Έτσι, ουδείς αξιωματούχος δέχεται να αποκαλύψει οτιδήποτε γύρω από αυτό το θέμα..

Είναι όμως κάποιοι πρώην αξιωματούχοι και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι σε καίριες θέσεις, που δεν δεσμεύονται πλέον με το απόρρητο, και έχουν αρχίσει να μιλάνε για τα.

Το ζήτημα αναφέρθηκε στα τέλη Μαρτίου σε διάσκεψη που της έχει δοθεί το όνομα του Felix Zigel, του σοβιετικού αστρονόμου και μαθηματικού, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος που είχε θέσει το ζήτημα των στη Ρωσία.

Η διάσκεψη αυτή, που συγκαλείται στη Μόσχα κάθε δύο χρόνια, εδώ και μία 20ετία είναι αφιερωμένη σε «αφύσικα φαινόμενα».

Στην δεκαετία του 1960, ο Ζίγκελ είχε αφιερώσει πολλές διαλέξεις στο θέμα αυτό και είχε ζητήσει από εθελοντές να του παραδίδουν στοιχεία που ενδεχομένως έχουν στη διάθεσή τους.
Σημαντικό βήμα αλλαγής της επίσημης αντιμετώπισης στο ζήτημα των UFO σημειώθηκε το 1978, όταν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι στο Petrozavodsk παρατήρησαν ένα παράξενο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό όπου παρέμεινε επί αρκετές ώρες. Οι τοπικές αρχές είχαν δεχθεί τότε χιλιάδες επιστολές και τηλεφωνήματα από τους κατοίκους. Ακόμα και γειτονικές χώρες είχαν ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το «φαινόμενο» που είχε θεωρηθεί πως επρόκειτο για «δοκιμή μυστικού όπλου».

Τότε ο ακαδημαϊκός Aleksandrov – ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος δημιουργός των σοβιετικών πυρηνικών σταθμών – είχε δηλώσει πως θα ήταν λάθος να συνεχίσει το κράτος να αγνοεί επιδεικτικά το ζήτημα και πως θα πρέπει να συσταθεί ειδική επιτροπή παρακολούθησης των φαινομένων αυτών.
Την αποκάλυψη για την ειδική ομάδα που είχε δημιουργήσει η KGB, είναι ο Vasily Yeremenko, απόστρατος ταξίαρχος και ερευνητής της Ακαδημίας αρμόδιας για θέματα «Ασφάλειας, Άμυνας και Νόμου». Εκείνη την εποχή, ο Γερεμένκο ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας που παρακολουθούσε το αρμόδιο τμήμα της KGB που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες της βιομηχανίας πολεμικών αεροσκαφών. Στις αρμοδιότητές του είχαν ανατεθεί επίσης η αποστολή συλλογής πληροφοριών για εμφανίσεις UFO.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερεμένκο, στις αρχές του 1980 είχε γίνει απόπειρα επικοινωνίας με UFO που είχε επισημανθεί σε «στρατιωτική εγγύτητα», στην περιοχή Astrakhan.
Τελευταία το ζήτημα των UFO, απασχολεί αποκλειστικά τις στήλες των ρωσικών ταμπλόιντς.

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου