Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αποκάλυψη: Όταν το FBI ζήτησε από τον Martin Luther King να αυτοκτονήσει

 
Ένα ντοκουμέντο, το οποίο πρόσφατα αποκάλυψε μια ιστορικός του πανεπιστημίου Yale, αποδεικνύει ότι το FBI είχε επιχειρήσει να πείσει τον μαύρο ηγέτη να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Δεν σου μένει παρά ένα και μοναδικό πράγμα να κάνεις, ξέρεις ποιό είναι» γράφει το ιστορικό σημείωμα. Αυτή η κατηγορηματική φράση, η οποία εμπεριέχεται σε ένα γράμμα που εστάλη στον μαύρο ηγέτη και Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Martin Luther King, πριν από 50 χρόνια, είχε έναν στόχο: να τον απαξιώσει και να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Η ιστορικός Bervely Gage αποκάλυψε την επιστολή και την έδωσε στους New York Times για να την δημοσιεύσει.
«Ψάχνοντας για μια βιογραφία του Χούβερ, έμεινα κατάπληκτη βρίσκοντας την πλήρη επιστολή ανάμεσα στα επίσημα αρχεία του κράτους» δηλώνει η καθηγήτρια.

Είναι ήδη γνωστό ότι το FBI, λίγες ημέρες μετά την ιστορική ομιλία του «I have a dream», στις 28 Αυγούστου 1963, σε ένα σημείωμα εξηγούσε γιατί ήταν απαραίτητο να τον κατασκοπεύσουν:

«Θα πρέπει να τον θεωρούμε στο εξής, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει στο παρελθόν, ως τον νέγρο τον πιο επικίνδυνο του κόσμου» εξηγεί το σημείωμα των μυστικών υπηρεσιών.

Αμέσως, το τότε αφεντικό του FBI, ο John Edgar Hoover, βάζει σε λειτουργία ένα σύστημα κατασκοπίας για τον μαύρο πάστορα, αποφασισμένος να αποδείξει ότι πρόκειται για «επικίνδυνο κομμουνιστή».

Αλλά, έκπληξη, το γραφείο του FBI αντί για σχέσεις του με τον κομμουνισμό συγκεντρώνει πολλά βίντεο με σεξουαλικές σχέσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όπως εξηγεί σήμερα η ιστορικός καθηγήτρια.

Αυτές οι σεξουαλικές σχέσεις δεν δημοσιεύτηκαν πουθενά αλλά τις χρησιμοποιούσε το FBI για να εκβιάζει τον Κινγκ. «Σας έχουμε γράψει σε βίντεο, όλα τα σεξουαλικά σας όργια και τις απιστίες σας, ακόμη και τις παλιότερες, είστε ένα ανώμαλο τέρας και διαβολικό...Τα πτυχία σας, το Βραβείο Νόμπελ (τι φάρσα) και άλλα αξιώματα δεν σας σώζουν. Κινγκ, σας το επαναλαμβάνουμε, είστε τελειωμένος» γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή του FBI.

Ο βιογράφος του Κινγκ Ντέιβιντ Κάροου αναφέρει ότι είχαν στείλει αυτή την επιστολή στο σπίτι του, μαζί με μια κασέτα με τις σεξουαλικές του παράνομες σχέσεις. Το δέμα άνοιξε η σύζυγός του, η οποία νόμιζε ότι ήταν κασέτες από τις ομιλίες του.

iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου