Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

«Μετριοπαθείς» Σύροι αντάρτες εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ προσχώρησαν στους τζιχαντιστές


Σύροι αντάρτες που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ προσχώρησαν στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, στη Συρία, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μάλιστα πήραν μαζί και τα αμερικανικά όπλα τους.

Η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία διότι δεν δημοσιεύεται σε κάποιο εχθρικό προς τις ΗΠΑ σάιτ, αντιθέτως, αναρτήθηκε στο «σκληρό» αμερικανικό Breitbart.

Οι «μετριοπαθείς» Σύροι αντάρτες που προσχώρησαν στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, ήταν μέλη των οργανώσεων Χαρακάτ Χαζμ (Harakat Hazzm) και του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου(Syrian Revolutionary Front).

«Μετριοπαθείς αντάρτες που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδόθηκαν ή αυτομόλησαν στην Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα», έγραψε και η Washington Post.

Η Αλ Νούσρα (δηλ. η Αλ Κάιντα) κατέλαβε και βάσεις που χρησιμοποιούσε το Κίνημα Χαζμ, στις οποίες σύμφωνα με την Telegraph βρήκε και πήρε στην κατοχή της βαρύ οπλισμό που οι Αμερικανοί είχαν δώσει για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Η Αλ Νούσρα μεταξύ των βαρέων όπλων που πήρε είναι ρουκέτες GRAD και αντιαρματικούς πυραύλους TOW.

Η Telegraph γράφει ότι η Χαζμ παρέδωσε τον οπλισμό της στην Αλ Νούσρα.
Μετά από αυτό το γεγονός η Αλ Νούσρα ανακοίνωσε ότι θα εισβάλει για τα καλά στον Λίβανο. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε και με ποια όπλα…


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου