Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

O Θεοδωράκης δεν θέλει να φυλάνε τα σύνορα Ελληνες αλλά η FRONTEX!Σκασίλα του... η CIA θα τον βάλει στη Βουλή... έτσι όπως τον έβαλε και στην Ευρωβουλή, χωρίς να έχει πάρει τις ψήφους που έπρεπε... αυτά όμως είναι λεπτομέρειες... ξέρει τον τρόπο η CIA... ας είναι καλά και ο Βγενόπουλος... ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ελληνάκο!

Πόπη Σουφλή
Από τον Άγιο Παντελεήμονα ξεκίνησε την πορεία του προς τις γειτονιές της Αθήνας ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος κυρίως στο μεταναστευτικό ζήτημα.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε τα σύνορα να φυλάσσονται αποκλειστικά από τη Frontex προτείνοντας ένα «κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου ώστε να δίνεται ευρωπαϊκό άσυλο και όχι ελληνικό, ιταλικό ή ισπανικό».

Η Ελλάδα, ανέφερε, «και στη μετανάστευση κινείται ανάμεσα στο “δεξιό λάθος” και το “αριστερό λάθος” επισημαίνοντας ότι για το Ποτάμι δεν συνιστά λύση «ούτε η νομιμοποίηση όλων όσων καταφέρνουν να μπουν στη χώρα, ούτε τα ανοιχτά σύνορα».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν διεκδίκησε «κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας αυτό που διεκδίκησαν και πήραν οι Ιταλοί για τη δική τους χώρα», σημείωσε ότι «θα εξοικονομούσαμε τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ» που η Ελλάδα «ξοδεύει για τη φύλαξη των συνόρων», χρήματα τα οποία «θα μπορούσαν να διατεθούν για να ανακουφιστούν περιοχές σαν τον Αγ. Παντελεήμονα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ενός συντονιστικού φορέα για τη Μετανάστευση που θα συντονίσει τις κρατικές υπηρεσίες και θα εξοικονομήσει χρήματα, και της ανάγκης πολιτικής κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε όλες τις πόλεις, ανάλογα με τον πληθυσμό, ενώ τόνισε την ανάγκη επιβολής κανόνων εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει να ελέγχει το πόσοι μετανάστες μπορούν να ζουν σε μια περιοχή, πόσοι μένουν σε κάθε διαμέρισμα και υπό ποιες συνθήκες.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε επίσης και τους όρους υπό τους οποίους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα:

«Να μιλάνε τη γλώσσα μας και να αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Η ισότητα των γυναικών, η εκπαίδευση των παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), είναι όροι απαράβατοι γι αυτούς που θέλουν να ζουν στην Ελλάδα», ενώ «προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση και την παραμονή στη χώρα όλης της οικογένειας πρέπει να είναι «η φοίτηση των ενηλίκων σε δημόσιες μονάδες εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και η σχολική εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών».

Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης «κάθε Κυριακή θα συναντάμε τους φίλους μας και θα συζητάμε τα προβλήματά τους».

ΠΗΓΗ attikanea.blogspot.gr

1 σχόλιο :

 1. Έλληνες και Ελληνίδες !

  Είμαι στην πολύ ευχάριστή θέση να σας ανακοινώσω την πρώτη ΝΙΚΗ και επίτευξη στόχου του Πατριωτικού Κινήματος Ελλήνων ( ΠΚΕ ).

  Τα καταφέραμε με υπομονή και επιμονή !

  Ο επόμενος στόχος είναι τα 2.000 ''μου αρέσει'' στο φατσαμπουκ !

  Ο μεθεπόμενος στόχος είναι να συγκεντρώσουμε 200 υπογραφές για την ίδρυση του κόμματος.
  Αυτές οι υπογραφές θα κατατεθούνε στον Άρειο Πάγο.


  Έλληνες είμαι πολύ περήφανος για τον στόχο που πετύχαμε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε πολλούς ακόμα στόχος και από εδώ και πέρα πάντα και ανώτερους !


  Ο Πρόεδρος

  Γεωργίσης Αθανάσιος https://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinonhttps://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinon

  ΑπάντησηΔιαγραφή