Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ - ΤΟΥΡΚΟΙ, ISIS ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Την ίδια στιγμή που οι Κούρδοι αντιστέκονται ηρωϊκά με μάχες στο κέντρο του Κομπάνι, ενάντια στο σκοταδιστικό φασισμό του ISIS... Συντελείται από τον διεθνή παράγοντα, και ιδιαίτερα τους Τούρκους και τους Αμερικάνους, μια τεράστια μεθόδευση ώστε να καταρρεύσει η κουρδική αντίσταση, γεγονός που θα παραδώσει «στο πιάτο» την πόλη στα χέρια του Τουρκικού Στρατού, που ετοιμάζεται να συμβεί το μοιραίο για να επέμβει.

Τις τελευταίες μέρες ο διεθνής τύπος βοά για τις σχέσεις του ISIS με το καθεστώς του Ερντογάν, και πως το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί επιδέξια τον «κίνδυνο του Χαλιφάτου» για να προωθήσει την δικά του συμφέροντα στην Συρία.Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, και ενώ στο Κομπάνι συντελείται μια αποτρόπαια σφαγή, ΟΛΑ τα ελληνικά κόμματα, «μνημονιακά» και ιδιαίτερα τα «αντιμνημονιακά» σιωπούν. Μέχρι στιγμής, καμία ανακοίνωση, και καμία πρωτοβουλία για κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας –την ίδια στιγμή που διεξάγονται πορείες από την Αυστραλία μέχρι την Χάγη. Φαίνεται είναι εύκολο να σκίζονται (λεκτικά βέβαια) τα μνημόνια κάθε μέρα, δύσκολο όμως να αντιπαρατίθεται κανείς με τους πραγματικά επικυρίαρχους της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα στο πιο χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται αυτήν την στιγμή στην Μέση Ανατολή.

Εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να κινηθούμε άμεσα, και να καταγγείλουμε και στη χώρα μας την απίστευτη βαρβαρότητα του ISIS, αλλά και τα παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι και το Κατάρ με πρόσχημα την δράση του στην Συρία και το Ιράκ.

Όχι μόνον γιατί αυτήν την στιγμή συντελείται ένα μαζικό έγκλημα. Αλλά γιατί ο φασιστικός τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται η περιφερειακή υπερδύναμη και τάχα «φίλη» Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς. Ή μήπως έχουμε καμία αυταπάτη ότι αλλάζει μυαλά σαν σκέφτεται τις σχέσεις που έχει με την Ελλάδα ή τα Βαλκάνια;
Σώστε το Κομπάνι!

Για την Δημοκρατία και την συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή
Ενάντια στον Νεο-Οθωμανικό Μεσαίωνα


ΑΡΔΗΝ

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου