Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία θα εκπαιδεύσει αντάρτες για ανατροπή του Άσαντ

 
Ο υπουργός Άμυνας Chuck Hagel δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να γνωρίζουν πόσο μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό μετριοπαθών ισλαμιστών της συριακής αντιπολίτευσης, προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με Associated Press η Τουρκία έχει συμφωνήσει να βοηθήσει στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μαχητών της αντιπολίτευσης της Συρίας, Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν η Άγκυρα είναι πρόθυμη να εκπαιδεύσει μαχητές στο έδαφός της.


Η Αραβία για παράδειγμα έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών της Συρίας στο έδαφός της.
Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να συζητούν με τους Τούρκους αξιωματούχους ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρτιση μετριοπαθών ισλαμιστών της συριακής αντιπολίτευσης.



Αυτό αποτέλεσε θέμα κατά τη συνάντηση της Lisa Monaco, βοηθού του προέδρου Μπαρακ Ομπάμα για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, με τον Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ντουνιά Μπουλτενί’ που επικαλείται το γραφείο της Monaco.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο στρατηγός John Allen, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον συνασπισμό και ο βοηθός του, πρέσβης Brett McGurk, γράφει το δημοσίευμα.

--
The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου