Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκότωσαν Έλληνες οι Ουκρανοί φασίστες στην Μαριούπολη!

 
Η κυβερνητική χούντα, αδιαφορεί για το έγκλημα στη Μαριούπολη...

Η αντιπολίτευση ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;;;

Τριάντα βουλευτές χρειάζονται για να ρίξουν την κυβέρνηση των ανδρείκελων της Μέρκελ...


ΤΡΙΑΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;;

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!


Πόπη Σουφλή

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ.

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Έφυγε λίγα λεπτά πριν τον βομβαρδισμό.
Βομβάρδισαν αμαχους που παρακολουθούσαν νεκρώσιμη ακολουθία.


ΣΙΩΠΗ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΕΔΩ
Έλληνες στην καταγωγή συγκαταλέγονται στα θύματα της χθεσινής επίθεσης με όλμους κατά του ελληνικού χωριού Σαρτανά, που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ένας από τους πυραύλους χτύπησε πομπή ατόμων που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο κατά τη διάρκεια κηδείας. Αμέσως επικράτησε πανικός, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.

Ο Σαρτανάς είναι μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων από τους οποίους περίπου το 70% είναι Eλληνες της Αζοφικής. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στο σημείο που χτύπησε ο όλμος βρισκόταν ο Ελληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, κ. Δημήτρης Παπανδρέου.

«Αποφάσισα να δω την κατάσταση ιδίοις όμμασι. Eκανα επίσκεψη στα στρατιωτικά φυλάκια ενώ συναντήθηκα και με τους Eλληνες της συγκεκριμένης περιοχής. Λιγότερο από ένα τέταρτο πριν σκάσει ο όλμος βρισκόμουν στο ίδιο σημείο. Γλίτωσα από καθαρή τύχη ή μάλλον από καθαρή διαίσθηση αφού αποφάσισα να φύγω νωρίτερα. Hταν τρομερό, όταν έγινε η έκρηξη σείστηκε όλη η γη» περιγράφει στην «Καθημερινή» ο κ. Παπανδρέου.
Το προξενείο της Μαριούπολης είχε μεταφερθεί προσωρινά στο Ντνιετροπετρόφσκ εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων, ωστόσο επανεγκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες στη βάση του, τη Μαριούπολη, προκειμένου να εξυπηρετεί τους χιλιάδες Ελληνες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Eλληνα κοινοτάρχη του Σαρτανά Στεπάν Μαχσμά, μετά την επίθεση επικράτησε πανικός, ενώ αρκετοί εγκατέλειψαν το χωριό. «Ακόμα και τώρα ακούμε σε μακρινή απόσταση ότι γίνονται μάχες» έλεγε χθες το βράδυ στην «Κ» ο κ. Μαχσμά.

«Περιμένουμε τη λίστα των θυμάτων αλλά έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν Ελληνες ανάμεσά τους» έλεγε στην «Κ» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας κ. Αλεξάνδρα Προτσένκο.


Μέχρι σήμερα οι Ελληνες της περιοχής έχουν κρατήσει στάση ουδετερότητας έναντι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι όλμοι έχουν προέλθει από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της περιοχής του Ντονμπάς, οι οποίοι ενδεχομένως να επιχειρούσαν να πλήξουν ένα φυλάκιο του ουκρανικού στρατού που βρίσκεται στην περιοχή.


«Εκτιμώ ότι δεν πρόκειται απαραιτήτως για έναρξη κάποιας κλιμάκωσης της βίας αλλά για υπενθύμιση εκ μέρους των αυτονομιστών ότι βρίσκονται στην περιοχή και διατηρούν τις θέσεις τους. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια, καθώς ομάδες αυτονομιστών φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα και δεν υπόκεινται στον έλεγχο της λεγόμενης κυβέρνησης της αποσχισθείσας περιοχής» σχολιάζει διπλωμάτης που υπηρετεί στην Ουκρανία.


olympia.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου