Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο: Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρουν ισλαμιστές στα σύνορα για να πολεμήσουν τους Κούρδους στη Συρία

 
Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας που δείχνει ισλαμιστές ανενόχλητοι και με συνοδεία Τούρκου στρατιώτη να περνούν τα τουρκοσυριακά σύνορα για να πάνε να πολεμήσουν εναντίον των Κούρδων της Συρίας στις μάχες της πόλης Κομπανί.
 
Την ίδια στιγμή που "ταϊζουν" την ISIL με περίσσειο θράσος (κύριο χαρακτηριστικό της τουρκικής φυλής) συνεδριάζουν στην τουρκική Βουλή για να αποφασίσουν επέμβαση του τουρκικού Στρατού σε Συρία-Ιράκ, επειδή το ΙSIL που οι ίδιοι οι Τούρκοι εξόπλισαν και εφοδίασαν "αποτελεί απειλή για την Τουρκία"!


Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι οι εγκληματίες ισλαμιστές του ΙSIL είχαν έρθει με τρένο της Τουρκίας στα σύνορα και πέρασαν με την βοήθεια των Τούρκων στην Συρία και τώρα απειλούν με γενοκτονία τους Κούρδους της περιοχής.

Τώρα δημοσιεύονται οι πρώτες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τουρκικό πέρασμα. στα σύνορα.

Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι η Τουρκία ήταν έιναι και θα είναι ο χορηγός του ISIL.

Σήμερα μιλώντας στην Βουλή της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Τουρκίας από τις συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

"Πρώτα θα πρέπει να πέσει ο Άσαντ και μετά να πολεμήσουν τις υπόλοιπες οργανώσεις" είπε ο "Σουλτάνος".Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά αντίθετα από εμάς αυτό δεν την εμποδίζει να ακολουθάει δική της ατζέντα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Al Monitor ο στρατιωτικός διοικητής του ΡΚΚ η Τουρκία κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του λαθρεμπορίου όπλων και καυσίμων.

Η τουρκική κυβέρνηση θα ζητήσει σήμερα την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης για να εξουσιοδοτήσει τον τουρκικό στρατό να δράσει στο Ιράκ και τη Συρία, εναντίον της αυξανόμενης απειλής από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
Επίσης η εξουσιοδότηση θα επιτρέπει τη χρήση των τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από συμμαχικές δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό.
 
Η ψηφοφορία θα γίνει μετά από κλειστή συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, λόγω «της ευαισθησίας του ζητήματος».
 
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει την άδεια του Κοινοβουλίου για να στείλει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις - αν χρειαστεί - σε ξένες χώρες για επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της Τουρκίας» αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση. Στην οποία αναφέρεται επίσης, ότι «τρομοκρατικά στοιχεία του παράνομου ΡΚΚ εξακολουθούν να υφίστανται στο βόρειο Ιράκ. Από την άλλη η αύξηση του αριθμού άλλων τρομοκρατικών στοιχείων στη Συρία και η απειλή που προκαλούν στο Ιράκ είναι εξίσου ανησυχητική», αναφέρει η ανακοίνωση που περιγράφει την κυβερνητική πρόταση στη Βουλή με πρόφαση την δράση του Ισλαμικού Χαλιφάτου Συρίας και Λεβάντε (ISIL).
 
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης προετοιμαζόταν από καιρό και βασίζεται στο άρθρο 92 του τουρκικού Συντάγματος που απαιτεί κοινοβουλευτική εξουσιοδότηση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων εκτός της χώρας, ή να επιτρέψει την εγκατάσταση ξένων στρατευμάτων σε τουρκικό έδαφος.
 
Ως τώρα υπάρχει εξουσιοδότηση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ για την προστασία της Τουρκίας από τη δράση των ανταρτών του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΡΚΚ).
 
Αν το προσέξατε στην ανακοίνωση δεν ιδρώνει το "αυτί" τους για την ISIL αλλά μόνο για το ΡΚΚ, τους υπόλοιπους τους αναφέρει σαν συμπλήρωμα της "παρέας". Το defencenet.gr από την αρχή σας είχε ενημερώσει για την ύποπτη δημιουργία του ISIL και ποιες χώρες μαζί με τις ΗΠΑ κρύβονταν πίσω από την οργάνωση. 
 
tourkoi-1
tourkoi-2
isis kobani 3
isis kobani 2
isis kobani 1
 
 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου