Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ισλαμιστές και αντάρτες της Συρίας συμφώνησαν σε εκεχειρία μεταξύ τους -Στόχος τους πλέον ο Άσαντ

 
Πόσο ακόμα πιο εμφανές να κάνουν οι αντιμαχόμενοι αντάρτες της Συρίας την υποστήριξη και τις εντολές που λαμβάνουν από τις ΗΠΑ; Με το άκουσμα της υποτιθέμενης συμμαχίας που θα χτυπήσει το ισλαμικό κράτος  ανακοινώθηκε ότι θα γίνει εκεχειρία μεταξύ των ανταρτών για να ενωθούν μαζί κατά του Άσαντ. Και τώρα; Θα παραγράψουν τα στυγερά εγκλήματα των ισλαμιστών οι ΗΠΑ;
 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισλαμιστές και οι μετριοπαθείς αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στο Χάτζαρ αλ Ασουάντ, στα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας όπου δρούσαν και οι δύο πλευρές.
 
Με βάση τους όρους της συμφωνίας αυτής «οι δύο πλευρές θα τηρήσουν εκεχειρία μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση, ενώ υπόσχονται ότι δε θα επιτεθούν η μία στην άλλη γιατί θεωρούν ότι ο βασικός εχθρός είναι το καθεστώς νασουΐρι».
 
Με τον όρο αυτό οι αντάρτες εννοούν τους Αλαουίτες, το δόγμα από το οποίο προέρχεται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Μετά τις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστησαν στη βόρεια και την ανατολική Συρία, οι μετριοπαθείς αντάρτες κατάφεραν να εκδιώξουν τους μαχητές του ΙΚ από τέσσερα προπύργιά τους στη νοτιοανατολική Δαμασκό, τη Μεσράμπα και τη Μάιντα στην ανατολική Γούτα, τη Γιάλντα και το Μπέιτ Σάχεμ. Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν τότε στο Χάτζαρ αλ Ασουάντ.
 
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη του πολέμου, τον Μάρτιο του 2011. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς οι μετριοπαθείς αντικαθεστωτικοί αντάρτες πολεμούν ταυτόχρονα το καθεστώς και τους τζιχαντιστές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου