Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
H oργάνωση του “Ισλαμικού Κράτους” που κατέλαβε το αεροδρόμιο της αλ Τάμπκα στη Ράκκα της Συρίας στα τέλη Αυγούστου, ανάρτησε στο Twitter της ένα βίντεο όπου μέλη της στέλνουν απειλητικό μήνυμα στη Ρωσία και στον Πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν.


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Στις 1,2 και 3 Σεπτέμβρη πάρα πολλά μέσα που πρόσκεινται στην συριακή αντιπολίτευση αλλά και το al arabiya αναμεταδίδουν την είδηση. Το βίντεο που είναι διάρκειας περίπου 10΄ και οι τζιχαντιστές που εμφανίζονται μιλούν και ρωσικά.Αρχικά παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο που διατρέχει τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο.Βιντεοσκοπεί καθ΄οδόν ακινητοποιημένα καμιόνια του στρατού ή κατεστραμμένα τανκ και τα διάσπαρτα πτώματα.

μήνυμα μασκοφόρου τζιχαντιστή επάνω στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Συρίας
 
μήνυμα μασκοφόρου τζιχαντιστή επάνω στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Συρίας
Η λήψη γίνεται από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και ο τζιχαντιστής σε ρωσικά περιγράφει αυτά που προβάλλονται. Καταλήγει στο στρατιωτκό αεροδρόμιο όπου υπάρχουν  μαχητικά αεροσκάφη -και Sukhoi- που έχουν περιέλθει στους τζιχαντιστές . Κατηγορούν τον Πούτιν ότι εξοπλίζει με αεροσκάφη τον Bashaar al Assad.(azzaman, 24.ae)

Τζιχαντιστής απευθύνεται προσωπικά στον Πούτιν
 
Τζιχαντιστής απευθύνεται προσωπικά στον Πούτιν
Οι ξένοι αυτοί μουτζαχεντίν προφανώς τσετσένοι ή από όμορες περιοχές απευθύνονται σε πρώτο πρόσωπο στον Πούτιν με πανομοιότυπο τρόπο όπως στα βίντεο των 2 αποκεφαλισθέντων αμερικανών δημοσιογράφων που απευθύνονταν προσωπικά στον Ομπάμα:

“Vladimir Putin τα ρωσικά αεροπλάνα που έστειλες στον Bachar θα τα στείλουμε πάνω σου για να΄απελευθερώσουν την Τσετσενία και τον Κάυκασο, αν είναι θέλημα Θεού. Η εξουσία σου απειλείται από εμάς”.

από την αεροπορική βάση που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
 
από την αεροπορική βάση που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Παράλληλα, οι παραγωγοί του προπαγανδιστικού βίντεο έχουν προβλέψει σε αρκετά σημεία του να υπάρχουν και ρωσικοί υπότιτλοι. (all4syria) το επίσημο site της συριακής αντιπολίτευσης.
Ομοίως στέλνουν απειλητικό μήνυμα στον Bachar al-Assad ότι θα του επιτεθούν από αέρος (akhbarak.)

Το ύφος με το οποίο απευθύνονται στην κάμερα σε πρώτο πρόσωπο σε Πούτιν, Ομπάμα και Άσσαντ σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας 3 φορές, υποδηλώνει την μέθη που τους έχει καταλάβει,την μεγαλομανία  αλλά και τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης συμμαχίας των 3 χωρών. Κατά τα λεγόμενά τους θα ανοίξουν νέο μέτωπο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου