Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ευρωπαίοι Χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και δεν της βάζουν κυρώσεις



Η πρέσβειρα της ΕΕ στην Βαγδάτη Γιάνα Χιμπάσκοβα δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ότι ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αγοράσει κλεμμένο πετρέλαιο από την ΙΚΙΛ, (ISIL), που προέρχεται από τις πετρελαιοπηγές του Ιράκ και της Συρίας, παρά τις δηλώσεις εναντίον της «τζιχαντιστικής ομάδας».

Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει τις χώρες.

Άλλες εκθέσεις αμερικανικών και ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών έχουν αποκαλύψει ότι η Τουρκία αγοράζει λαθραίο πετρέλαιο τη ΙΚΙΛ που μεταφέρεται με βυτία. Η ΙΚΙΛ ελέγχει έντεκα πετρελαιοπηγές στο βόρειο Ιράκ, και επαρχία Ράκκα της Συρίας και εισπράττει περισσότερα από 3 εκ. δολάρια την ημέρα.
H 39χρονη Τσέχα κ. Γιάνα Χιμπάσκοβα (Jana Hybášková) είναι ανω πάσης υποψίας και έχει τοποθετηθεί ως πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ από το 2011). 


 Από το 2004 έως το 2009, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και πρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Ισραήλ. Έχει υποστηρίξει την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ευρώπης και ήταν πολέμιος του Ιράν και του τότε Προέδρου του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου