Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΩΝ 20 ΝΕΚΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ/ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ


         
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
 
nby9fixQMms
 
Οι αρχές της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι μόνο στις 14/09/14 σκοτώθηκαν 20 άμαχοι πολίτες από τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς του Ουκρανικού στρατού.
 
 
Δυστυχώς η εκεχειρία του Μίνσκ, δεν υπήρξε παρά ένα τέχνασμα για εξοικονόμιση χρόνου ώστε οι τιμωρητικές δυνάμεις του Κιέβου να αναδιπλωθούν και να οργανώσουν τις ενισχύσεις τους σε όλα τα πεδία της μάχης της Νέας Ρωσίας.
 

Κοινός τόπος πλέον, ότι το προτόκολλο υπογράφηκε μόλις η πολιτοφυλακή έπαιρνε τον έλεγχο της Μαριούπολης.
 

Η κατάπαυση πυρός παραβιάστηκε στην στρατηγικής σημασίας πόλη μόλις λίγες ώρες μετά τις υπογραφές του Μίνσκ στις 05/09/14.
 
 
Από την ημερομηνία εκείνη με δεδομένο ότι οι αρχές της Νέας Ρωσίας σεβάστηκαν τους όρους ζητώντας από τους πολιτοφύλακες να βγούν από τους πρόχειρους καταυλισμούς τους στην ύπαιθρο και να παραδώσουν τα όπλα, η κατάσταση στο μέτωπο επανήρθε σε αυτήν του Απριλίου/Μαίου.
 
 
Ενδεικτικά η πρωτεύουσα Ντονέτσκ , χτυπήθηκε βάναυσα όπως μαρτυρούν τόσο οι ανακοινώσεις των τοπικών αρχών της λαικής δημοκρατίας όσο και οι σχετικές εικόνες :


“Από το πρωί (14/09/14) το Donetsk βομβαρδίστηκε περίπου 38 φορές. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι, 6 είναι βαριά τραυματισμένοι και γύρω στους 18 οι τραυματίες εκτός κινδύνου “, δήλωσε ο πρωθυπουργός  Alexandre  Zaharchenko στο LIFEnews, απαντώντας σε ερώτηση για την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός.
 
 
Οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών είναι καθεστώς. Εμείς δεν αντιδράσαμε σεβόμενοι τη συμφωνία του Μινσκ. Πρόκειται για προκλήσεις της κυβέρνησης του Κιέβου προκειμένου να αντεπιτεθούμε και μετά να κατηγορηθούμε εμείς ως υπαίτιοι της παραβίασης. Καθαρά προκλητικές ενέργειες με στόχο ως συνήθως τους άμαχους πολίτες” (swub.su)
 
 
Δείτε το βίντεο της ανακωχής:
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου