Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η Greenpeace έχασε 3,8 εκατ. ευρώ σε… παιχνίδια κερδοσκοπίας


Η Greenpeace International έχασε πέρυσι 3,8 εκατ. ευρώ από δωρεές υποστηρικτών της επειδή στέλεχός της θέλησε να κερδοσκοπήσει επενδύοντας στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αλλά δεν του βγήκε το ρίσκο που ανέλαβε.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η περιβαλλοντική οργάνωση που έχει έδρα το Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι υπάλληλός της – που είχε επενδύσει στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ότι το 2013 το ευρώ δεν θα ισχυροποιηθεί έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων – είχε δράσει πέραν από των αρμοδιοτήτων του και τον απέλυσε. Αντίθετα από τις προβλέψεις του εργαζομένου της Greenpeace, το ευρώ στα τέλη του 2013 είχε ενισχυθεί αντί να υποχωρήσει.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτό έγινε με τις καλύτερες προθέσεις αλλά όχι με την καλύτερη κρίση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Μάικ Τάουνσλεϊ αναφερόμενος στο εν λόγω στέλεχος, το οποίο δεν κατονόμασε. Ο Τάουνσλεϊ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της οργάνωσης ότι το συμβάν μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους υποστηρικτές της Greenpeace και ζήτησε συγγνώμη. Όπως συμπλήρωσε, ευθύνη για το συμβάν έχει τόσο ο εν λόγω υπάλληλος όσο και η ίδια η οργάνωση.

Οι απώλειες θεωρείται ότι είναι μικρές σε σύγκριση με τα συνολικά ετήσια έσοδα της Greenpeace, τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ αν υπολογιστούν και αυτά που προέρχονται από 40 εθνικές οργανώσεις. Κορυφαία στελέχη της Greenpeace ανέφεραν ότι η οργάνωση κατά κανόνα δεν χρησιμοποιεί τα κεφάλαιά της για να κάνει επενδύσεις ή για να κερδοσκοπεί στις αγορές, αλλά ότι τα διατηρεί σε καταθετικούς λογαριασμούς για να είναι άμεσα διαθέσιμα αν παραστεί ανάγκη.

Πυγμή.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου