Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Διαθρησκευτικό event με μουσουλμανική προσευχή στο Βατικανό την ώρα που σφάζονται χριστιανοί

 
Η πανθρησκεία είναι εδώ. Τι σας γράφαμε; Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει «συμφιλίωση» των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών με φόντο την Ιερουσαλήμ. Έτσι για πρώτη φορά μουσουλμανική προσευχή στο Βατικανό, σε διαθρησκευτικό event που διοργανώνει ο Πάπας, ο οποίος υποτίθεται ότι θα ενώσει τις χριστιανικές εκκλησίες κατά του φανατικού Ισλάμ.

Οι προσευχές είναι το αποτέλεσμα του αιτήματος του Πάπα Φραγκίσκου ,ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς να τον συναντήσουν στην Πόλη του Βατικανού για να προσευχηθούν μαζί για την ειρήνη. Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να ελπίζει ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος θα προωθήσει υποτίθεται την ειρήνη μεταξύ του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού.
 
Αυτό που παραμένει ασαφές, γράφουν τα μέσα, είναι ο λόγος που ο Πάπας αποφάσισε να καλέσει τον Πρόεδρο Πέρες αντί του αντίστοιχου ομόλογού του Αμπάς, Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να παρακολουθήσουν τις προσευχές στο Βατικανό.
 
Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι προσευχές θα είναι μια «παύση στην πολιτική». Ωστόσο, οι σκεπτικιστές σημειώνουν ότι η ίδια αυτή η πράξη του να έρθουν Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ηγέτες από κοινού για να «προσευχηθούν για την ειρήνη» είναι μια πολιτικά φορτισμένη κίνηση, ή καλύτερα πλήρων καθοδηγούμενη από τους παγκοσμιοποιητές, συμπληρώνουμε εμείς.
 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναγνώσεις από διάφορα κείμενα των μονοθεϊστικών θρησκειών. Η Tanakh (εβραϊκή γραφή), η Καινή Διαθήκη, και το Κοράνι, θα παρουσιαστούν στις τελετές. Στη συνέχεια, οι Φραγκίσκος, Πέρες και Αμπάς έχουν κληθεί να διαβάσουν θρησκευτικούς στίχους της επιλογής τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου