Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αναμενόμενο: Δύση και ισλαμιστές δεν αναγνωρίζουν την νίκη Άσαντ στην Συρία. Στην Ουκρανία όμως;


 
Ενώ η Ρωσία είναι «υποχρεωμένη» να αναγνωρίζει τις παρεμβάσεις στην Ουκρανία. 

 Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές – πρώτες στη νεότερη ιστορία της Συρίας- ωστόσο Δύση και αντιπολίτευση δεν ικανοποιούνται ούτε από τις δημοκρατικές διαδικασίες, που ούτως ή άλλως μόνο φαινομενικά τις υποστηρίζουν και τις απορρίπτουν, όταν το αποτέλεσμα δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους.


«Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός σημειώνει ότι η εκλογή αυτή είναι παράνομη και δεν εκπροσωπεί τον συριακό λαό. Ο λαός θα συνεχίσει την επανάστασή του έως ότου πραγματωθούν οι στόχοι του για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία», ανακοίνωσε το κυριότερο αντιπολιτευόμενο μέτωπο στη χώρα.


Η επανεκλογή του Άσαντ στην προεδρία δεν του προσφέρει νομιμότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, σημειώνοντας ότι η εκλογική αυτή διαδικασία «προσβάλλει τους Σύρους που επιζητούν την ελευθερία και μια πραγματική πολιτική αλλαγή».

«Ο Άσαντ στερείτο νομιμότητας πριν από τις εκλογές αυτές και στερείται και μετά. Αυτές οι εκλογές δεν έχουν καμία σχέση με μια πραγματική δημοκρατία», σημείωσε ο Χέιγκ.

Στον αντίποδα η Ρωσία χαρακτήρισε τις οιποψη εκατομμυρίων Σύρων, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες παρά την απειλή (…) την τρομοκρατική και επέλεξαν το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, σημειώνοντας ότι «η Μόσχα βλέπει τις εκλογές αυτές ως ένα σημαντικό γεγονός που διαφυλάσσει την συνέχιση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών στην Συρία».

Το Ιράν από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δημοκρατικό χαρακτήρα των εκλογών αυτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου