Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Μουχτάρ Κεντ στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη


Του Μανου Χατζηγιάννη


Αύριο Τετάρτη 28 Μαϊου ξεκινάει η 62η συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση και εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός πως ένα πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια δίνει διαρκώς το παρών στις συνεδριάσεις της, συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους και στις επαφές με τον Ποντίφικα.


Ο λόγος για τον Μουχτάρ Κεντ ο οποίος είναι ο Τουρκο- Αμερικανός εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της "The Coca - Cola Company" και από το 2009 εντάχθηκε ως καλεσμένος στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.





Όσοι γνωρίζουν χαρακτηρίζουν τον Μουχτάρ Κεντ ένθερμο υπερασπιστή της συνταγής της παγκοσμιοποίησης για την επίλυση των συγκρούσεων και τη διασφάλιση της ανάπτυξης .

Ο Μουχτάρ Κεντ γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη, όπου ο πατέρας του , Νετσντέτ Κεντ, ήταν ο Τούρκος γενικός πρόξενος .

Συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg από το 2009 , όταν είχε προσκληθεί στην Ελλάδα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο Astir Palace στη Βουλιαγμένη.

Ο Kent έχει βραβευτεί με απόφαση του κ. Βαρθολομαίου για τη φιλανθρωπική του δράση.

Ειδικότερα , ο Kent έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας και ορφανοτροφείου για τα παιδιά στην Πρίγκηπο , στην πόλη της Κωνσταντινούπολης , η οποία έκλεισε το 1964 και τώρα , και μετά από μια μακρά δικαστική διένεξη, ανήκει και πάλι στο Πατριαρχείο .


ΠΗΓΗ
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου