Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η μεγαλύτερη Αράχνη στον Κόσμο, Γολιάθ ο Πτηνοφάγος (ΒΙΝΤΕΟ)


Αν είστε ευχαριστημένοι από όλα αυτά τα άρθρα για τις αράχνες που έχουν καταλάβει τον κόσμο, τότε προφανώς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αλλά μ' όλα αυτά, τα αραχνοειδή αποκτούν κακή φήμη...και δεν είναι πάντα άδικο, καθώς μερικές αράχνες μπορούν έρθουν κατ 'ευθείαν προς τα πάνω σας για να σας σκοτώσουν.


Αλλά οι σοβαρά μεγάλου μεγέθους, όπως
η Γολιάθ της Νότιας Αμερικής η Πτηναφάγα, δεν είναι όπως τα τέρατα στις ταινίες, όπως τις κάνουν κάνουν να είναι... καλά, εκτός και αν είστε ένα πουλί, φυσικά.

Στην πραγματικότητα, το "Πτηνοφάγα" σαν όνομα είναι υπερβολή, όπως εντομολόγοι λένε ότι η ταραντούλα Γολιάθ, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι Theraphosa Blondi, δεν έχει θηράματα συνήθως πτηνά (ενώ υπάρχουν πολλά είδη αραχνών που τρώνε νυχτερίδες, όπως σας είπαμε νωρίτερα). Αλλά θα μπορούσε, αν ήθελε πραγματικά να τρώει πτηνά, και είναι ήδη γνωστό ότι τρώει μεγάλα τρωκτικά, βατράχια, φίδια και σαύρες. Το δηλητήριο του Γολιάθ δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο...στην πραγματικότητα, το δηλητήριο, περιέχεται στις τρίχες στα πόδια τους, το οποίο μπορεί να ρίξει όταν απειλείται και είναι πολύ πιο τοξικό.

Σε ένα επεισόδιο του National Geographic στη σειρά Τα Περίεργα του Κόσμου (World's Weirdest), η Γολιάθ περιγράφεται ως «μια ταραντούλα με ένα πρόβλημα δημοσίων σχέσεων» και όταν παρακολουθήσετε πλάνα τους για αυτό το μάγκα εν δράση, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί. Είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσει ολόκληρο το στίγμα ότι είναι "η μεγαλύτερη αράχνη που υπήρξε ποτέ", αλλά, επίσης, πήρε πολύ φήμη, με όλο αυτό το θέμα και την εκτροφή.

 

 
 

 
Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου