Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εξαπλώνεται η εξέγερση στην Αν. Ουκρανία – Νέα πόλη κατέλαβαν εξ΄ εφόδου οι ρωσόφωνοι


Εξαπλώνεται το κύμα γενικής εξέγερσης των ρωσόφωνων πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία με μια ακόμη κατάληψη πόλης στην επαρχία του Ντονετσκ. Πρόκειται για την πόλη της Κονστιαντινόβκα της οποίας το Δημαρχείο και το κεντρικό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης έχουν καταληφθεί από ομάδες ρωσοφώνων όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι καταληψίες δεν έχουν θέσει κάποιο αίτημα, αλλά αντίθετα υποστήριξαν πως θέλουν να κάνουν προετοιμασίες για το δημοψήφισμα πιθανής προσχώρησης στη Ρωσία, το οποίο σχεδιάζουν οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί στην «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ».

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση προς τον ΟΑΣΕ αλλά και προς το Συμβούλιο της Ευρώπης να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία θέτοντας τέλος στις πολιτικές διώξεις εντός της χώρας.

Το ρωσικό υπουργείο εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχο από τις αναφορές ότι οι ουκρανικές αρχές προετοιμάζουν ένα κέντρο κράτησης αντιφρονούντων εντός της Ουκρανίας το οποίο με δυνατότητα χιλιάδων ατόμων κάτι, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, μοιάζει με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί στον Β΄ΠΠ.

Το κλίμα που επικρατεί στην πόλη του Ντόνετσκ ακολουθεί και αυτό με τη σειρά του τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή. Σήμερα ξέσπασαν νέες ταραχές μεταξύ ρωσόφωνων και οπαδών του ναζιστικού κόμματος του «Δεξιού Τομέα» με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια
.
 

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου