Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ για ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ στα ΖΩΑ

 
Βρετανία. Θύελλα αντιδράσεων για νέα κυβερνητική έκθεση που αφορά πειράματα σε ποντίκια, γάτες, σκύλους και άλλα είδη μέσα στα πειραματικά εργαστήρια,
Οι επικριτές λένε ότι δεν περιέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί η μείωση των ζώων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα.


 
Το σχέδιο που δημοσιεύεται σήμερα από τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες στηρίζεται στην εφαρμογή του «'the 3 R's' -  αντικατάσταση των ζώων με μη ζωικές εναλλακτικές μεθόδους, όπου είναι δυνατόν, μειώνοντας τον αριθμό των ζώων που χρησιμοποιούνται στο ελάχιστο που απαιτείται για την επίτευξη αποτελεσμάτων, και βελτιστοποίηση των εναλλακτικών μεθόδων  για να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία.
 
 
Οι μαϊμούδες είναι μεταξύ των ζώων που γίνονται πειραματόζωα στο Ηνωμένο Βασίλειο [REX]
 
Ωστόσο, η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε ζώα  ( British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) ) δήλωσε απογοήτευση και δυσαρέσκεια  που δεν έχει εισαχθεί η λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Πρόσθεσαν ο αριθμός των πειραμάτων είναι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το 1986.

Ο Michelle Thew διευθύνων σύμβουλος της  BUAV είπε: "Αυτό είναι ένα «πασάλημα» και δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει στην πραγματικότητα παραιτηθεί σε αυτό που υποσχέθηκε να κάνει και αυτό είναι να μειωθεί ο αριθμός των πειραμάτων σε ζώα. 
"Αυτή η αθέτηση της υπόσχεσης είναι μια χαμένη ευκαιρία για την κυβέρνηση να κάνει ουσιαστική και μόνιμη αλλαγή για τα εκατομμύρια των ζώων που υποφέρουν στα εργαστήρια του Ηνωμένου Βασίλειου."

Η οργάνωση ανέφερε ότι τέσσερα εκατομμύρια ζώα έγιναν πειραματόζωα το 2012, μια αύξηση της τάξης του οκτώ τοις εκατό από το 2011 -
παρότι η κυβέρνηση μιλούσε για μείωση του αριθμού των πειραματόζωων  για περισσότερα από τρία χρόνια.
BUAV είπε ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα εκατομμύρια των ζώων που εκτρέφονται για
 
πειράματα   και θανατώνονται χωρίς να χρησιμοποιηθούν.
Πάνω από 11.000 πειράματα σε ζώα πραγματοποιούνται κάθε μέρα.

Η BUAV είπε επίσης ότι οι δικές τους προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης για τη χρήση των γάτων και σκύλων στην έρευνα και τον τερματισμό της χρήσης των ζώων σε όλες τις μη-ιατρικές δοκιμές, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση.
 
Η BUAV  τόνισε  επίσης ότι οι δοκιμές σε πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν αυξηθεί κατά 22 τοις εκατό από το 2011.
 
Ο υπουργός κ. David Willetts (Universities and Science Minister ) είπε ότι £ 35 εκατομμύρια είχαν επενδυθεί στην προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των ζώων που χρησιμοποιούνται στην έρευνα.
Αποκαλύπτοντας το σχέδιο, είπε: «Τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο όταν δεν υπάρχουν κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, όμως, τα αποτελέσματα που παίρνουμε από την έρευνα μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή και να ανοίξουν το δρόμο για νέα και πρωτοποριακή πρόοδο της ιατρικής.. 
"Με την ενθάρρυνση νέων cutting-edge προσεγγίσεων στην επιστήμη θα βελτιώσουμε όχι μόνο τα πρότυπα της καλής μεταχείρισης των ζώων, αλλά και τη μείωση του κόστους για τη βιομηχανία."
Η κυβέρνηση είπε ότι η μηχανική των ιστών και η έρευνα με ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα αρχίζουν να χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις για τις δοκιμές σε ζώα.
Ο Νόρμαν Μπέικερ Υπουργός για την πρόληψης του Εγκλήματο , ο οποίος ηγείται στην εργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος για τη μείωση της χρήσης των ζώων στην έρευνα. Η επιστημονική τεκμηρίωση για την ανάπτυξη νέων τεχνικών που δεν περιλαμβάνουν ζώα είναι τόσο ισχυρή όσο η ηθική.
«Μέσα από το σχέδιο που παραδίδουμε, δείχνουμε πως οι εναλλακτικές μέθοδοι μπορούν να παρέχουν γρήγορη, υψηλής ποιότητας έρευνα που ενισχύει επίσης την οικονομική ανάπτυξη."

Πέρυσι, η Sunday Express αποκάλυψε ότι περίπου 24.000 σκυλιά και πάνω από 1.000 γάτες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέντε ετών για πειράματα.
Επίσης αποκαλύφθηκε ότι οι δωρεές που έγιναν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς είχαν χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ζώα.
Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε γάτες περιλαμβάνουν επεμβατική χειρουργική στο κρανίο με εμφύτευμα ηλεκτρόδιων, και το ράψιμο των ματιών.


Το Cambridge αναγκάστηκε επίσης να υπερασπιστεί τη διεξαγωγή "μακάβριων" πειραμάτων σε πρόβατα και αρνιά ετοιμόγεννα…

21-1-14 Cambridge University defends pregnant sheep experiments condemned by Animal Aid campaigners as 'macabre' and 'repugnant'
Campaigners from the group Animal Aid accused scientists at the Department of Physiology of carrying out “macabre and repugnant” test on pregnant ewes and unborn lambs in order to investigate the effect of statins on oxygen-deprived foetuses.
In a research paper seen by the News, scientists denied 12 ewes in the late stages of pregnancy any food for 24 hours, before operating on them and pulling out the unborn 
lambs’ legs to insert tubes and monitors into them.
The sheep and the lambs in the womb were then deprived of oxygen using a “large transparent respiratory hood” on two occasions for 30 minutes, before being “humanely” killed.
The research paper also states that: “All procedures were performed under the UK Animals (Scientific Procedures) Act 1986 and were approved by the Ethical Review Committee of the University of Cambridge.”πηγή
 
http://www.cambridge-news.co.uk/Education/Universities/Cambridge-University-defends-pregnant-sheep-experiments-condemned-by-Animal-Aid-campaigners-as-macabre-and-repugnant-20140121061500.htm 

Το ζήτημα των πειραμάτων σε ζώα προκάλεσε μια Twitter καταιγίδα, σήμερα το πρωί που συζητήθηκε
Η Wendy Jarrett, διευθύνων σύμβουλος της Understanding Animal Research, (κατανόηση της έρευνας στα ζώα) υπερασπίστηκε τις δοκιμές σε ζώα στο Eamonn Holmes και Ruth Langsford, λέγοντας: «Κάθε φάρμακο, κάθε εμβόλιο, κάθε μεταχείριση των ζώων και των ανθρώπων έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας την έρευνα σε ζώα.
"Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας είναι η χορήγηση σε ένα ζώο μίας δόσης ενός φαρμάκου ή η ένεση.
"Αν σταματήσει κάθε έρευνα στα ζώα αύριο, δεν θα είχαμε κανένα νέο φάρμακο επειδή από το νόμο κάθε νέο φάρμακο πρέπει να δοκιμαστεί σε ζώα, πριν να πάμε σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους."
Αλλά η σύμβουλος σε θέματα πολιτικής επιστήμης της PETA Rebecca Ram, δήλωσε: "Το κοινό εξακολουθεί να απέχει από την πραγματικότητα των πειραμάτων σε ζώα –δεν ενημερώνεται- καθώς και κάθε πληροφορία που παρέχεται, δυστυχώς, είναι πολύ καλυμμένη.
"Μιλάς για τις διαδικασίες σχετικά με τα ζώα που υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα ήταν παράνομη».
Μια δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου το 80 τοις εκατό των θεατών του προγράμματος ήταν κατά των πειραμάτων σε ζώα, με 20 τοις εκατό υπέρ.


7-2-14 'Whitewash!' Twitter storm as animal rights report is slammed by campaigners


Monkeys are among the animals tested on in the UK


More than 1,000 cats have been tested on over a five-year period [N/C]
πηγή
http://www.express.co.uk/news/uk/458546/Whitewash-Animal-rights-campaigners-slam-new-report-on-vivisection-labs

hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου