Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

To «λάθος» έχει ξαναγίνει : Το 1993 ο Γουώρεν Κρίστοφερ και τώρα ο Μαράνο Μπάρουχ (Μπαρόζο)

 
Ο Οβριός (Μπαρόζο), αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας το επόμενο χρονικό διάστημα μίλησε συνέντευξη τύπου για «τριπλές εκλογές», και κάλεσε τους Έλληνες «να μην απαξιώσουν την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει». 

 Μας κάλεσε δηλαδή να ψηφήσουμε δαγκωτό μνημόνιο «Ευρώπη» και Σαχλαμαρέλους για να μη ν πάνε χαμένες οι θυσίες μας και διότι «τα προγράμματα λειτουργούν», «αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην τα καταλαβαίνει ακόμα ο μέσος πολίτης»
.

  Αργότερα, από τον von Mouroutis «διευκρινίστηκε» προς τους «παπαγάλους» που ρώταγαν, ότι ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε σε τριπλές εκλογές, εννοώντας τις ευρωεκλογές, τις εκλογές για τους δήμους και τις εκλογές για τις περιφέρειες. Άλλωστε ο φον Αντωνάκης στην ίδια συνέντευξη τύπου είπε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το… 2016.

Το ίδιο «λάθος» περί των επερχόμενων εκλογών το είχε κάνει και ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Γουώρεν Κρίστοφερ, τον Ιούνιο του 1993, που τραυλίζοντας λόγω «Τζώνυ», μετά την συνάντηση με τον Μητσοτάκη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, είπε ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων θα περιμένει, διότι «στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές και ότι το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει». (Χικ)

Τότε, ο Μητσοτάκης και ο «Τζώνυ» Παπακωνσταντίνου, του είχαν ανακοινώσει ότι σχεδίαζαν πρόωρες εκλογές, και ο εκείνος το αποκάλυψε εν τη …ρύμη του λόγου του. Τελικά οι εκλογές έγιναν τον Οκτώβριο του 1993.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου