Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ CH-47D CHINOOK - Δωρεά "αρχαίων" Μ113 από ΗΠΑ στους Ελληνες ιθαγενείς! - Εμείς κι ο ... Λίβανος


"Καθρεφτάκια και χάντρες" στους ιθαγενείς θυμίζει η νέα "δωρεά" των "αρχαίων" ΤΟΜΠ Μ113 που αποφάσισαν να κάνουν οι ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό.

Μετά την απώλεια των 10 CH-47D Chinook που προτίμησαν να δώσουν στο Πακιστάν οι ΗΠΑ τώρα για να μας "γλυκάνουν" μας χαρίζουν 250 ΤΟΜΠ Μ113 τεχνολογίας τηε δεκαετίας του '60 από αυτά που είχαν γεμείσει την Αθήνα στο πραξικόπημα του 1967!


Τα Μ113 θα είναι της έκδοσης Μ113Α3 από αυτά που κατακλύζου, τις μάντρες του αμερικανικού Στρατού κατά χιλιάδες και επειδή το κόστος φύλαξης, αλλά και το κόστος διατήρης σε κατάσταση μακράς απόθεσης είναι τεράστιο τα δίνουν στους Έλληνες ιθαγενείς!

Τα Μ113Α3 θα δοθούν σε μονάδες που έχουν την έκδοση Α1, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα μετά το τραγικό ατύχημα του Μ113 των πεζοναυτών, στο οποίο χάθηκε ένα 20χρονο παλλικάρι.

Για να αντιληφθούμε την αξία της "δωρεάς" ο τελευταίος Στρατός που δέχθηκε το Μ113Α3 ήταν ο (γνωστός για το προηγμένο του υλικού του και τις τεράστιες επιτυχίες του στα πεδία των μαχών!) Στρατός του ... Λιβάνου (!) τον Ιανουάριο του 2013. Τουλάχιστον μάθαμε ότι και ο Λίβανος έχει Στρατό...

Η έκδοση Α3 διαθέτει "πουσαρισμένο" κινητήρα που καταναλώνει 10% περισσότερο καύσιμο από αυτό που αντικαθιστά, και ... καθίσματα απορρόφησης κραδασμών, όπως και διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο θα χρειαστεί νέα γραμμή υποστήριξης αφού τα ανταλλακτικά των παλιαότερων εκδόσεων δεν έχουν συμβατότητα με το συγκεκριμένο.

Τα οχήματα προέρχονται από ανακατασκευές παλαιότερων Μ113 και βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής κάπου μεταξύ 1977 και 1987. Φυσικά δεν μπορούν "ούτε για πλάκα" να ακολουθήσουν στις επιχειρήσεις τα LΕΟ2HEL/A4, λόγω τεράστιας διαφοράς στην ταχύτητάς τους με άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορούν να προστατευθούν τα Leopard από τις εχθρικές ομάδες αντιαρματικού πεζικού που θα "θερίσουν" ανενόχλητες τα άρματα μάχης.

Φυσικά καταστρέφονται από όλα τα ελαφρά αντιαρματικά όπλα, από απλά πολυβόλα των 0,50'', ενώ πλευρικά, επίσης η θωράκιση δεν αντέχει ούτε σε διατρητικά βλήματα των 7,62 χλστ..

Πρόκειται στην ουσία για "ταξί μάχης" και ο Θεός να βάλλει το χέρι του μην χρειαστεί να επιχειρήσουν ποτέ στο ελληνοτουρκικό μέτωπο απέναντι στα ΤΟΜΑ AIFV του τουρκικού Στρατού και έχουμε εκατόμβες νεκρών...

Εν πάση περιπτώσει η εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με τα ατελείωτη σκανδαλολογία, εκτιμούμε ότι έχει προδιαγράψει το μέλλον, εκτός αν εμφανιστεί κάποια πολιτική δύναμη που θα τα αλλάξει όλα αυτά....

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου