Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Οι πρόωρες εκλογές και τα ΤΚ9 της JP Morgan

 
Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015 με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας προβλέπει έκθεση της JP Morgan που δίνει τρεις ημερομηνίες.

Τρίτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος) ή στις αρχές του τετάρτου τριμήνου του 2014 και πριν λήξει το πρώτο τρίμηνο (Μάρτιος) του 2015.
Η τράπεζα ποντάρει, και δίνει πιθανότητες πάνω από 70% στο σενάριο για εκλογές τον Μάρτιο του 2015 και προβλέπει άνετη Νίκη του Αξελ Τέξας χωρίς όμως αυτοδυναμία, πράγμα που καθιστά αναγκαία την «εθνική ομοψυχία» που ανακάλυψαν και οι δημοσκοπήσεις του…Bobolas. Εκρός και οδηγηθούμε σε εθνική ομοψυχία του Τέρενς και της Ραχήλ με τον Αξελ Τέξας.H JP Morgan θεωρεί ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα κάνει πρόωρες εθνικές εκλογές τον Μάιο, και ότι η συντριβή του κυβερνητικού συνασπισμού στις ευρωεκλογές θα ανοίξει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει μοιραία σε εκλογές. Η έκθεση της τράπεζας προβλέπει ότι με βάση τη σημερινή δυναμική και τις τάσεις η δύναμη των κομμάτων στην επόμενη βουλή θα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 139 βουλευτές. ΝΔ 88. Χρυσή Αυγή 24. Ανεξάρτητοι Έλληνες 14, ΚΚΕ τους 12.


Το ενδιαφέρον είναι ότι δίνουν 13 βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ και 10 στη ΔΗΜ.ΑΡ ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπουν στην επόμενη βουλή, ενώ σε κανένα από τα άλλα κόμματα δεν δίνουν πιθανότητες εισόδου στην νέα Βουλή.

Επομένως η JP Morgan ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ στην κυβέρνηση.
Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου