Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΣΗ ΣΑΠΙΛΑ, ΠΙΑ - Ελεος: Εκλεψαν 200 εκατ. και κάνουν χλιδάτα πάρτι - Πώς εμπλέκεται το ΥΠΕΘΑ

Πάνω από 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο πάρτι χλιδής που έκανε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μηλιώνης, κατηγορούμενος ως αυτουργός της τεράστιας κομπίνας κλοπής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ πολιτών που είχαν πληρώσει την Hellas Power για ηλεκτρικό ρεύμα και τα οποία τα ενθυλάκωσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Β.Μηλιώνης.

Η άλλη εταιρεία της οικογένειας εδώ και χρόνια διαχειρίζεται, σχεδόν μονοπωλιακά τις μεταφορές οικοσκευών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών.

Χιλιάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στελέχη μετακινούνται εκτός και εκτός Ελλάδος από την Ρία Μηλιώνη, μητέρα του συγκεκριμένου η οποία έχει αποκτήσει προνομιακή μεταχείριση μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εδώ και πολλά χρόνια.

Με μέγα ερώτημα πώς είναι δυνατόν η συγκεκριμένη εταιρεία να κερδίζει μόνιμα το προνόμιο της μεταφοράς, με τζίρο πολλών εκταομμυρίων ευρώ ετησίως.

Ο γόνος έμεινε προφυλακισμένος για κάποιους μήνες και τώρα αποφυλακισθείς με όρους, "τα δίνει όλα" όπως τότε που στην Ψαρρού έφτιαχνε λιμνούλες στην παραλία, σκάβοντας λάκκους την άμμο και γεμίζοντάς τους με σαμπάνιες Crystal...

Το παρόν στη δεξίωση, σύμφωνα με το «Εθνος» που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες έδωσαν εκπρόσωποι γόνοι γνωστών οικογενειών της οικονομικής και πολιτικής ελτί...

Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος, όπως και ο οικοδεσπότης πέρασε κάποιους μήνες του 2013 στον Κορυδαλλό.

Σμόκιν, παπιγιόν, εντυπωσιακές τουαλέτες αλλά και τα εντυπωσιακά πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία έφθασαν οι καλεσμένοι έδωσαν ένα χολιγουντιανό άρωμα στο πάρτι.


Πριν τη δικαστική του περιπέτεια και την αποκάλυψη του σκανδάλου, άλλωστε, ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καλλιεργήσει το προφίλ του "Ωνάση" με other peoples monesy, φυσικά, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.

Στις 3 Νοεμβρίου 2012 όταν κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του  στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power το οποίο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 200 εκατ. ευρώ. Τόσα αναγκάστηκε να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα στους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος της Hellas Power και, βάσει το κατηγορητηρίου, πέταξαν στην Ελβετία και σε άλλους λογαριασμούς του Μηλιώνη!


Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στις 23 Μαΐου 2013, αφέθηκε ελεύθερος, μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης που έφθασε τις ... 100.000 ευρώ!

Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν το «χαράτσι» από τους πελάτες τους αλλά δεν το απέδωσαν στα κρατικά ταμεία, ενώ παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας. Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόλις προ 20 ημερών ο αντιεισαγγελέας Εφετών εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση Energa - Hellas Power.

Τόση σαπίλα με τι μπορεί να ξεπλυθεί άραγε;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου