Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

SUCCESS STORY ΣΥΝΕΧΕΙΑ - ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  
Από την αρχή του έτους έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 2.267 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο και άλλα φορολογικά αδικήματα....


Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας), μεταδίδει το ΑΠΕ τα χρέη φτάνουν τα 9.226.765.454,33 ευρώ.


Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι αστυνομικοί κάθε μέρα προχωρούσε σε οκτώ συλλήψεις ατόμων για χρέη προς το Δημόσιο. Όπως εξάλλου γίνεται γνωστό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι...υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 365 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, στο πλαίσιο των οποίων εκδηλώθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπαιτίων λόγω προηγούμενης διευθέτησης των χρεών τους προς το Δημόσιο.


Στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ως απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι τα συναρμόδια υπουργεία αξιολογούν το πλαίσιο που ρυθμίζει τα των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και όπου χωρούν βελτιώσεις, αυτές θα υπάρξουν.


IEFIMERIDA
Νέο Ελληνικό Φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου