Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο παραγωγός των ταινιών " Fight Club ", " Pretty Woman ", " LA Confidential " και " Mr and Mrs Smith ", πράκτορας της Mossad

 
Ο χολιγουντιανός παραγωγός των ταινιών «Fight Club», «Pretty Woman», «LA Confidential» και «Mr and Mrs Smith», Arnon Milchan σε συνέντευξη που έδωσε παραδέχτηκε ότι υπήρξε κατάσκοπος του Ισραήλ και έμπορος όπλων!

Ο διάσημος παραγωγός στο πλαίσιο ενός Ισραηλινού ντοκιμαντέρ παραδέχτηκε ότι υπήρετησε τη χώρα -από την οποία κατάγεται- ως μυστικός πράκτορας και δήλωσε περήφανος για τη δράση του αυτή.

«Το έκανα για την πατρίδα μου και είμαι υπερήφανος γι' αυτό» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.


Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, προσελήφθη την δεκαετία του 1960 στο Γραφείο Επιστημονικών Υποθέσεων του Ισραήλ από τον Σιμόν Πέρες, νυν πρόεδρο της χώρας του Ισραήλ. «Ξέρεις τι είναι, να είσαι 20 και κάτι -και η χώρα σου να σου επιτρέπει να γίνεις James Bond;Τι δράση! Ήταν συναρπαστικό!» σχολίασε. Στο απόγειο της δράσης του ως μυστικός πράκτορας διοικούσε 30 εταιρείες σε 17 χώρες για λογαριασμό του Ισραήλ και μεσολαβούσε σε συμφωνίες αξίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Παραδέχθηκε ότι οι φήμες για τις σχέσεις του με το Ισραήλ τον ακολουθούσαν για χρόνια στο Χόλιγουντ και ότι για τον ίδιο ήταν μία πρόκληση να τις υπερνικήσει: «Στο Χόλιγουντ δεν τους αρέσει να δουλεύουν με έμπορους όπλων, ιδεολογικά... με κάποιον που ζει πουλώντας όπλα που σκοτώνουν. Εγώ έπρεπε να τους εξηγώ κάθε φορά ότι δεν είμαι έμπορος όπλων. Αν ο κόσμος ήξερε πόσες φορές ρίσκαρα τη ζωή μου για την πατρίδα μου...».

Σήμερα ο 68χρονος Milchan είναι πρόεδρος της  κινηματογραφικής εταιρίας New Regency Productions και έχει δουλέψει με ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως ο Robert De Niro, o Μartin Scorsese, o ο Roman Polanski, Oliver Stone, Russell Crowe and Ben Affleck. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίστηκε και ο Robert De Niro ο οποίος αποκάλυψε ότι μία φορά είχε ρωτήσει τον διάσημο παραγωγό αν ίσχυαν όλα αυτά που ακούγονταν για τη μυστική δραστηριότητα του: «Μου είπε ότι ήταν Ισραηλινός και ότι θα έκανε πράγματα τέτοιου είδους για την πατρίδα του!» είπε ο χολιγουντιανός σταρ. Ο Affleck περιγράφει τον Μilchan σαν μία «πολύ μυστήρια και εξωτική φιγούρα του Χόλιγουντ» ενώ προσέθεσε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη μυστική δράση του Milchan.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου