Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

CIA –Πεντάγωνο: Το ρωσικό σύστημα πλοήγησης είναι απειλή για τη χώρα

 
Η CIA και το Πεντάγωνο κάνουν ό, τι μπορούν για να πείσουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην δώσουν άδεια εγκατάστασης στο «Roscosmos» [The Russian Federal Space Agency], στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών,ειδικά πολλούς σταθμούς μέτρησης του συστήματος πλοήγησης Glonass [Global Navigation Satellite System], εκφράζοντας φόβους ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
 
Επίσης, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο φόβος της CIA και του Πενταγώνου είναι ότι αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δώσει άδεια για την ανέγερση σταθμών Glonass, τότε η Ρωσία θα λάβει «μια σταθερή θέση στο έδαφος των ΗΠΑ και θα αυξήσει σημαντικά την ακρίβεια των ρωσικών πυραύλων».

Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους ότι οι σταθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών στην ενδοχώρα των ΗΠΑ.
 
Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν ο Λευκός Οίκος να αναβάλλει προς το παρόν την έγκριση της τελικής απόφασης για την ανάπτυξη αυτών των σταθμών, καθώς η Ρωσία δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες που απαιτούνται από τις ΗΠΑ για να συναινέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου