Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δουλάκια της Νέας Τάξης οι... «Ελληνικές» (;) Ένοπλες Δυνάμεις: Το Κατάρ (μαζί με τη Σαουδική Αραβία) χρηματοδοτούν τους σαλαφιστές που κατασφάζουν τους Χριστιανούς στη Συρία κι εμείς... εκπαιδεύουμε τους στρατιωτικούς τους

 
Πυρ και κίνηση από Καταριανούς στην Αυλώνα - Φωτογραφίες
 
 
Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν χθες οι 39 Εύελπιδες του Στρατιωτικού Κολεγίου του Κατάρ, από την Ελλάδα, όπου εκπαιδεύτηκαν για πάνω από 10 ήμερες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αυλώνα. Σήμερα και αύριο αναχωρούν σε δυο δόσεις τα 130 μέλη της αποστολής συνοδείας, αξιωματικοί και πολίτες, μαζί με τις κινητές υποδομές που είχαν φέρει για τη υποστήριξη του έργου τους.


Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Στρατού του Κατάρ, Υποστράτηγος Mohammed Ali Gh A Al Maadeed, που παρακολούθησε την Παρασκευή μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο το τελευταίο μέρος της εν Ελλάδι εκπαίδευσής των Κταριανών Ευελπιδων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων φέρεται να είπε στους Ελληνες αξιωματικούς που συνομίλησε ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες εκπαίδευσης και διανομής αλλά και την ελληνική φιλοξενία τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.


Είναι ενδεικτικό ότι το Γενικό Επιτελειο Στρατού παραχώρησε οπλισμό - τυφέκια Μ-16 και πυρομαχικά- καθώς για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έφθασαν εγκαίρως τα δικά τους.Γενικά οι Καταριανοί στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται σε πρακτικές και νοοτροπίες του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ. Άλλωστε χρησιμοποιούν και στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν τ\πιο συχνά , Βρετανούς στρατιωτικούς ως συμβούλους.


Το βασικό αντικείμενο εκπαίδευσης ήταν οι ασκήσεις ''διμοιρίας Πεζικού'' σε συνδυασμό φυσικά με εκπαίδευση στον φορητό οπλισμό και τις βολές- στατικές και εν κινήσει. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκε και το πολύ μεγάλο πεδίο βολών της Αυλώνας η έκταση και οι διευκολύνσεις του οποίου ελήφθησαν υπόψην στην απόφαση ερχομού τους στην Ελλάδα, ανέφερε στο OnAlert στρατιωτική πηγή. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμαεκπαίδευσης δεν ανακατευθηκε η ελληνική πλευρά και ότι η υποχρέωση των ΓΕΕΘΑ /ΓΕΣ ήταν μόνο η παροχή των χώρων και η επίλυση τυχόν προβλημάτων. Υποστήριξη υπήρξε και στην αγορά , από τους Καταριανους , των τροφίμων τους που τα προμηθεύονταν από το ΕΚΕΜΣ με δικά τους έξοδα και επιλογή.


Να σημειωθεί ότι περίπου μερικές δεκάδες Καταριανοί Ευελπιδες είχαν εκπαιδευτεί και πέρυσι στην Θράκη σε αντικείμενα άμυνας πεζικού.Από ελληνικής πλευράς ενεπλάκη υποστηρικτικά η 21 ΤΕΘ Ταξιαρχία ''Πίνδος''. Επίσης πριν λίγο καιρό είχαν έρθει στην Ταναγρα για ένα μήνα 6 Mirage 2000-5 Mk.9 με 15 πιλότους και 110 τεχνικούς και εκπαιδευτηκαν σε διάφορα σενάρια και σε διάφορες περιοχές μαζί με ελληνικά αεροσκάφητης 331 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης.Επίσης έκαναν βολές πυραύλων στο ΝΑΤΟικό Πεδίο Βολών Κρήτης και σε άλλο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ζάκυνθο.


Όλες αυτές οι εκπαιδευτικές δράσεις , για τις οποίες οι Καταριανοί πληρώνουν μόνοι τους όλα τα έξοδά τους, είναι ωφέλιμες και για τις δυο πλευρές σε πολλά επίπεδα, λένε στρατιωτικές πηγές. Μάλιστα το ΓΕΕΘΑ τις ενθαρρύνει και έχει δόσεις οδηγίες στα Γενικά Επιτελεία να αξιοποιούν πιθανές προτάσεις από σύμμαχες και φίλιες χώρες, αφού τα ''κέρδη'' είναι εμφανή. Να σημειωθεί ότι σε όλες τοις περιπτώσεις οι Καταριανοί χρησιμοποιούσαν και αρκετα ξενοδοχεία στις περιοχές που ασκούνται.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου