Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

 
Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκε ο γνωστός δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 13 έτη δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ!

Ο έλεγχος έγινε σε βάθος 10ετίας και, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του βουλευτή παρουσίαζαν μεγάλη απόκλιση από τα δηλωθέντα του εισοδήματα.



Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Καπερνάρο, ο οποίος δήλωσε ότι αμφισβητεί τις διαπιστώσεις του φορολογικού ελέγχου και πρόσθεσε ότι ενώ η έρευνα από το ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη δεν κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

«Το ξέρω ότι με έλεγχαν αλλά δεν ισχύει τίποτα. Ακόμα δεν έχω προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσω τα ποσά που βρήκαν. Άνοιξαν λογαριασμούς από το 2000 και είδαν πόσα χρήματα μπήκαν και όχι πόσα βγήκαν. Δεν με κάλεσαν να δώσω να εξηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ

Η έρευνα που διενήργησαν οι «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε για μεγάλο αριθμό δικηγόρων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού μεγαλοφοροφυγάδων.

«Ο έλεγχος αφορούσε τα έτη 2000 – 2013 και έδειξε ότι ο εν λόγω δικηγόρος δεν είχε δηλώσει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του με αυτά που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη απόκλιση. Η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο εντοπισμού μεγαλοφοροφυγάδων και ελέγχονται και άλλα πρόσωπα» εξηγούν ανώτατα στελέχη της Δίωξης στο zougla.gr.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στις 27 Οκτωβρίου 2013 το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.


ΣΧΟΛΙΟ: Με τέτοιο αντιμνημονιακό μέτωπο που πας ταλαίπωρε Έλληνα;;;

Πηγή: Ζougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου