Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η Φύση ή ορισμένοι πολιτικοί είναι ανελέητοι στους αδύναμους;

Η Φύση ή ορισμένοι πολιτικοί είναι ανελέητοι στους αδύναμους;

Δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που σκέπτονται ακόμη με τη λογική του Χίτλερ, ότι η φύση είναι ανελέητη στους αδύναμους, αλλά η Φύση κάνει και κάτι άλλο για να φέρνει την ισορροπία στον κόσμο της: Καλύπτει το κενό!... Κι ο άνθρωπος, που δεν είναι ζώο της ζούγκλας, αλλά διαθέτει τη λογική, που του έχει χαρίσει η Φύση, μπορεί να ισορροπεί τα πάντα, αρκεί να θελήσει μέσω της αγάπης, που δίδαξε ο Θεάνθρωπος!.. Μια αγάπη που δεν την βλέπουμε να εφαρμόζεται από ορισμένους σημερινούς πολιτικούς οι οποίοι πάνω από τον αδύναμο άνθρωπο έβαλαν τους αριθμούς!..

ΕΒΛΕΠΑ ένα ντοκιμαντέρ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τον Ρούσβελτ και την πολιτική του και το πώς ο Χίτλερ, για να δικαιολογήσει τις εγκληματικές πράξεις του, έλεγε πως «Η Φύση είναι ανελέητη στους αδύνατους. Το ίδιο κι εμείς»!..
Δεν ξέρω, αλλά από δικαιολογίες μπορούμε να βρίσκουμε όσες και όποτε θέλουμε. Κι όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, η χειρότερη δικαιολογία που μπορεί να βρει ένας άνθρωπος όταν επιχειρεί να δικαιολογηθεί για κάτι παράνομο είναι η … δικαιολογία, αφού δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του!
Ακόμη και τον χειρότερο κακούργο αν τον ακούσει κανείς να μιλάει μόνος του και να δικαιολογείται για τις πράξεις του, στο τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθούμε και να δικαιολογήσουμε κι εμείς τις πράξεις του!
Δεν είναι τυχαία η ηρωοποίηση ορισμένων εξ αυτών των στυγερών δολοφόνων, που παραχωρούν συνεντεύξεις ή τους κάνουν αφιερώματα διάφοροι ρεπόρτερς, ενώ –δυστυχώς- υπάρχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες που έχουν αφιερώσει ακόμη και μπαλάντες σ’ αυτούς τους δολοφόνους, οι οποίοι κατακρεουργούσαν τον ένα μετά τον άλλον ανθρώπους σε διάφορες πίστες ή στα διάφορα πορνεία (ας μη λέμε ονόματα τώρα)!
Πάντα ταύτα διότι τελευταία ακούγονται κάποιες «φωνές συμπάθειας» για πολλούς δολοφόνους της ιστορίας, τρομοκράτες ή άλλους στυγερούς δολοφόνους, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και οι οποίοι προβαίνουν στις δικές τους πράξεις για ιδεολογικούς –όπως λένε- λόγους, χωρίς ποτέ να μας δώσουν μια πειστική εξήγηση πώς μια ιδεολογία για να επικρατήσει μιας άλλης ιδεολογίας πρέπει οπωσδήποτε να χυθεί αίμα!
Με την ίδια «λογική» θα πρέπει τότε να βγαίνουμε όλοι με ένα περίστροφο στο χέρι και να δολοφονούμε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας προβάλλοντας χίλιες - μύριες δικαιολογίες, τις οποίες μπορούμε κάλλιστα να θεωρήσουμε ως … «ιδεολογικές». Καταλαβαίνετε και σεις πού θα οδηγούμασταν ως κοινωνία αν υιοθετούσαμε αυτή τη «λογική» ή – καλύτερα- αυτήν την πρακτική.
Το επιχείρημα ότι «η Φύση είναι ανελέητη στους αδύνατους», που χρησιμοποιούσε –όπως λένε- ο Χίτλερ, κατά την ταπεινή μας άποψη δεν θεμελιώνεται από την ίδια την Φύση, η οποία, ως γνωστό, «καλύπτει το κενό» και κάνει τα πάντα για την ισορροπία της.
Αν ένας άνθρωπος για παράδειγμα είναι αδύναμος δεν τον ρίχνουμε στον Καιάδα, αλλά κάνουμε τα πάντα για να του δώσουμε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι αξίζει να ζει και να είναι χρήσιμος στην κοινωνία, αφού η Φύση του έχει δώσει άλλα χαρίσματα ικανά να καλύψουν τα λεγόμενα «κενά».
Η ιστορία μας έχει δώσει πολλά παραδείγματα ανθρώπων φαινομενικά αδυνάμων, αλλά που η φύση τους είχε προικίσει με πολλά άλλα χαρίσματα: Ήφαιστος, Αγησίλαος, Τυρταίος (χωλοί), Όμηρος, Κάλχας (τυφλοί), Φίλιππος (με ένα μάτι), Ρούσβελτ (σε αναπηρικό καροτσάκι), Στίβεν Χόκινγκ (παραπληγικός) και τόσοι άλλοι, είναι μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα που έχουμε να απαριθμήσουμε από την Παγκόσμια Ιστορία προκειμένου να ενισχύσουμε την επιχειρηματολογία μας.
Κατά συνέπεια η Φύση δεν είναι ανελέητη στους αδύνατους, αλλά μεριμνά γι' αυτούς μέσω της λογικής που έχει χαρίσει στον άνθρωπο, ενώ οι πάσης φύσεως δολοφόνοι στερούνται πλέον και του τελευταίου ίχνους δικαιολογίας για τις όποιες παράνομες ή εγκληματικές πράξεις, οι οποίες τελευταία πολλαπλασιάζονται σε μεγάλο και ανησυχητικό βαθμό (π.χ. φάκελοι-βόμβες κλπ, δολοφονίες αθώων κι ανυποψίαστων ανθρώπων κλπ., κλπ., κλπ.).
Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά: Όσο περισσότερο τα χτυπάς, τόσο περισσότερο μπήγονται!.. Κατά συνέπεια, οι ιδέες μόνο με ιδέες αντιμετωπίζονται και όχι με αίμα!..
Συνοψίζοντας θα λέγαμε τα εξής: Δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που σκέπτονται ακόμη με τη λογική του Χίτλερ, ότι η φύση είναι ανελέητη στους αδύναμους, αλλά η Φύση κάνει και κάτι άλλο για να φέρνει την ισορροπία στον κόσμο της: Καλύπτει το κενό!... Κι ο άνθρωπος, που δεν είναι ζώο της ζούγκλας, αλλά διαθέτει τη λογική, που του έχει χαρίσει η Φύση, μπορεί να ισορροπεί τα πάντα, αρκεί να θελήσει μέσω της αγάπης, που δίδαξε ο Θεάνθρωπος!.. Μια αγάπη που δεν την βλέπουμε να εφαρμόζεται από ορισμένους σημερινούς πολιτικούς οι οποίοι πάνω από τον αδύναμο άνθρωπο έβαλαν τους αριθμούς!..
Αγάπη, που έλεγε ο Χριστός!.. Αγάπη στον άνθρωπο!.. Αυτό είναι το νόημα της ζωής και όχι οι αριθμοί, που θέλουν σήμερα ορισμένοι πολιτικοί εις βάρος μάλιστα αδύναμων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας!...
 
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου