Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Το σύγχρονο παιδομάζωμα»!..



«Το σύγχρονο παιδομάζωμα»!..

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες και τόσες δημιουργικές μονάδες του Ελληνισμού και να περιθωριοποιούνται χάριν και μόνον διαφόρων σκοπιμοτήτων; Εάν εις όλα αυτά προσθέσει κανείς και την μεγάλη αιμορραγία της Ελλάδος, κατά την μετανάστευση της δεκαετίας του ’60, όπου τα ελληνικά νιάτα οδηγήθηκαν «στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές», για να θυμηθούμε κι ένα παλιό λαϊκό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, τότε με θλίψη οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το διαβόητο «παιδομάζωμα» δεν ήταν ένα περιστασιακό γεγονός του εμφυλίου πολέμου (ή συμμοριτοπολέμου, όπως αποκαλούν την εμφύλια διαμάχη ορισμένοι), αλλά ένα «διαρκές έγκλημα» εις βάρος της Πατρίδος μας.
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η Ελλάς είναι η Χώρα των σοφών και των αγίων, των ηρώων και των μαρτύρων! Η Χώρα που γέννησε και ακτινοβόλησε τόσες και τόσες προσωπικότητες στο παρελθόν και στο παρόν, αλλά κατ’ επανάληψιν έχει αποδείξει, ότι είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του.
Είναι η χοάνη μέσα στην οποία εξαφανίζεται κάθε δημιουργική δραστηριότητα. Είναι η «μαύρη τρύπα» μέσα στην οποία βυθίζεται, προς όλεθρο, κάθε πνευματική φυσιογνωμία του τόπου μας, μιας και οι γενάρχες αυτής της φυλής το μοναδικό «σφάλμα» , που έκαναν, ήταν να γεννήσουν ορισμένους παρόμοιους απογόνους.
Απογόνους πού δεν εκτιμούν τους συνανθρώπους των και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια και τον ενταφιασμό. Παραφράζοντας μία λαϊκή ρήση, θα έλεγα ότι: «Οι ωραίοι άνθρωποι, ωραία θάβονται»!

Το ξέρω. Μπορεί να είναι ωμές ή σκληρές οι κουβέντες του γράφοντος. Μα πιο σκληρή η αλήθεια των λεγομένων του. Γιατί είναι ν’ απορεί κανείς πώς οι ξένες Χώρες αξιοποιούν κάθε δημιουργικό ταλέντο και κάθε προσωπικότητα, ενώ στην Ελλάδα οι πάντες, εάν δεν έχουν μέσον, γνωρίζουν ποια είναι η κατάληξή τους.
Ενθυμούμαι με νοσταλγία τα μαθητικά μου χρόνια και τον πρώτο προβληματισμό της ζωής μου για θέματα εθνικά, όταν διαπίστωσα πώς οι Ξένοι είχαν τον τρόπο να «αρπάζουν» τα παιδιά της Ελλάδος και να αξιοποιούν τα μεγάλα κεφάλια μ’ έναν απλό, απλούστατο τρόπο: Τι έκαναν δηλαδή:
Διεξήγαγαν Πανελληνίους Μαθητικούς Διαγωνισμούς (πάντα υπό την αιγίδα τους) και όταν έβλεπαν ποιοι μαθητές αρίστευαν , πλησίαζαν τους γονείς τους και, έναντι πολλών προνομίων (δωρεάν σπουδές, υποτροφίες, υψηλότατους μισθούς, κλπ), έπαιρναν τα παιδιά στο Εξωτερικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να στερείται των μεγάλων τέκνων της.
Στη συντριπτική τους πλειονοψηφία τα περισσότερα εξ αυτών διατηρούσαν άριστες σχέσεις με την πατρίδα τους, άλλα είχαν μια πιο χαλαρή σχέση και ορισμένα, δυστυχώς, με τον τρόπο τον οποίο ζούσαν βαθμιαία αφελληνίζονταν. Ούτε τη μητρική τους γλώσσα δεν μπορούν να μιλήσουν με τα όποια γνωστά εις όλους υλιστικά αποτελέσματα.

Εάν εις όλα αυτά προσθέσει κανείς και την μεγάλη αιμορραγία της Ελλάδος , κατά την μετανάστευση της δεκαετίας του ’60, όπου τα ελληνικά νιάτα οδηγήθηκαν «στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές», για να θυμηθούμε κι ένα παλιό λαϊκό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, τότε με θλίψη οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το διαβόητο «παιδομάζωμα» δεν ήταν ένα περιστασιακό γεγονός του εμφυλίου πολέμου (ή συμμοριτοπολέμου, όπως αποκαλούν την εμφύλια διαμάχη ορισμένοι), αλλά ένα «διαρκές έγκλημα» εις βάρος της Πατρίδος μας.
Κι αν ορισμένοι έχουν τις επιφυλάξεις τους, ας ρίξουν μια ματιά να δουν πόσα Ελληνόπουλα μετανάστευσαν κατά τα χρόνια της τελευταίας μαύρης οικονομικής κρίσης (2009-2013): Μόνο στη Γερμανία, για να αναφέρουμε ένα μονάχα παράδειγμα, έφυγαν 6.000 γιατροί, όταν οι ελληνικοί ιατρικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία μας χρειάζονται (τι σύμπτωση!) 6.000 γιατρούς!.
Και το κακό είναι ότι οι κολυμβήθρες του Σιλωάμ όπου οι τυφλοί ανέμεναν το θαύμα, δεν υπάρχουν πλέον!... Έτσι κι αλλιώς τον Χριστό τον διώξαμε από την καρδιά μας, την ώρα που προσκυνήσαμε έναν Ιανό θεό με δύο πρόσωπα: του μαμωνά και των αριθμών!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου