Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Σχολεία δεν θα δώσουν χριστουγεννιάτικα δώρα σε άπορα παιδιά μετά από απειλή μήνυσης από οργάνωση αθεϊστών


ΚΟ: Η προσπάθεια να απογυμνωθούν τα ‘δυτικά’ έθνη από τα παραδοσιακά τους χαρακτηριστικά και να αλλοιωθεί η ταυτότητά τους συνεχίζεται, όχι μόνο μέσω της μαζικής μετανάστευσης που έχει ως αποτέλεσμα την δημογραφική – εθνολογική αλλοίωση, όχι μόνο μέσω της δικτατορίας της ‘πολιτικής ορθότητας’, αλλά και μέσω της βιομηχανίας αγωγών και μηνύσεων από διάφορες οργανώσεις, ομάδες και γκρούπες που εκπροσωπούν «μειονότητες» που αγωνίζονται για «δικαιώματα»...Την φορά αυτή ακόμα μια ασπόνδυλη διεύθυνση δημόσιου σχολείου στις ΗΠΑ φαίνεται να λυγίζει κάτω από την πίεση αθεϊστών νταήδων. Το East Point Academy, ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στο Cayce της Νότιας Καρολίνας, συμμετέχει σε μια κίνηση Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για τα άπορα παιδιά τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρξει φυσικά, κανένα παράπονο από τους μαθητές ή τους γονείς. Αυτό το έτος όμως, μια εξωσχολική ομάδα απειλεί να μηνύσει το σχολείο αν συνεχίσει αυτή τη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπία.


Φυσικά τίποτα από αυτά που κάνει το σχολείο δεν είναι «αντισυνταγματικό» όπως ισχυρίζονται οι αθεϊστές. Η διεύθυνση του σχολείου όμως, αντί να πάρει θέση και να αγωνιστεί, σκύβει το κεφάλι κάτω από την πίεση. Άραγε θα αντισταθούν οι γονείς; 


Λέει η είδηση: 

Μια οργάνωση αθεϊστών απειλεί να μηνύσει δύο δημόσια σχολεία για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’, ένα έργο που υποστηρίζεται από την διεθνή χριστιανική οργάνωση «Βαλάντιο του Σαμαρείτη» (‘Samaritan's Purse’) του ευαγγελιστή Franklin Graham που επιδιώκει να προσφέρει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια σε άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.


Η οργάνωση ‘American Humanist Association’ (Αμερικανική Ουμανιστική Ένωση)* πρόσφατα απέστειλε επιστολές σε δύο δημόσια δημοτικά σχολεία, ένα στη Νότια Καρολίνα και ένα στο Κολοράντο, απειλώντας τα ότι θα αναλάβει νομική δράση σε περίπτωση που συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’, (‘Operation Christmas Child’) το οποίο παραδίδει χιλιάδες κουτιά παπουτσιών γεμάτα με δώρα στα άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών. Μαζί με μικρά δώρα, τα κουτιά παπουτσιών περιλαμβάνουν επίσης ένα μικρό σημείωμα που καλεί τα παιδιά να γίνουν Χριστιανοί. Η αθεϊστική οργάνωση υποστηρίζει ότι η δέσμευση του Προγράμματος ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ να «μοιραστεί τα Καλά Νέα του Ιησού Χριστού που μπορούν να αλλάξουν την ζωή» σημαίνει ότι τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Στην επιστολή της που απέστειλαν στο East Point Academy στη Δυτική Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, κατηγορούν το σχολείο ότι «προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών» στο πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συγκεντρώσουν κουτιά παπουτσιών και να δώσουν χρήματα.


«Επειδή ο σκοπός του προγράμματος ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ είναι να οδηγήσει τα φτωχά παιδιά να ασπαστούν το Χριστιανισμό, η προώθηση από το σχολείο αυτού του προγράμματος παραβιάζει το Σύνταγμα.


«Τα κουτιά των παιχνιδιών είναι ουσιαστικά μια δωροδοκία, που χρησιμοποιείται για να πιέσει τα φτωχά παιδιά που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες να ασπαστούν το Χριστιανισμό...τους δίνουν προσευχές και κηρύγματα για να γίνουν χριστιανοί. Ένα δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να υποστηρίζει ή να ενθαρρύνει αυτό το πρόγραμμα χωρίς να παραβιάζει το Σύνταγμα», προσθέτει η επιστολή.Το East Point Academy απαντώντας στην επιστολή των αθεϊστών, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κόψει τους δεσμούς με το πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ για να αποφευχθούν τυχόν νομικές διαδικασίες. Η Renee Mathews, διευθύντρια του σχολείου, είπε σε μια επιστολή προς τους γονείς ότι «θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, διότι δεν θέλουμε να δαπανήσει το σχολείο χρήματα σε δικαστήρια και για αυτό δεν θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα. Εάν εσείς και το παιδί σας είχατε προγραμματίσει να δωρίσετε ένα κουτί παπουτσιών, σας ενθαρρύνουμε να βρείτε μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής σας για αυτό το δώρο».Το σχολείο στο Κολοράντο δεν έχει ακόμη απαντήσει στην επιστολή των αθεϊστών.


Το ‘Operation Christmas Child’ δήλωσε ότι «όπως υποδηλώνει το όνομά μας (‘Samaritan's Purse’) και όπως παρουσιάζουμε σε όλα τα διαφημιστικά υλικά και την ιστοσελίδα μας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο τον εορτασμό του  πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων - τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Σκοπός μας είναι να δείξουμε την αγάπη του Θεού με απτό τρόπο σε άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο και το κάνουμε αυτό με τη διανομή εκατομμυρίων κουτιών παπουτσιών με δώρα σε πληγωμένα παιδιά που θέλουμε να γνωρίζουν ότι δεν είναι ξεχασμένα», ανέφερε η δήλωση.


Δείτε το βίντεο:
 

 
*Σχ. ΚΟ: Μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ‘American Humanist Association’ (‘AHA’), ήταν ο δικηγόρος και «υπερασπιστής μειονοτήτων» David Niose, ο οποίος σήμερα φέρεται να ηγείται μιας άλλης αθεϊστικής ομάδας, της λεγόμενης ‘Secular Coalition for America’. Ο Niose έχει πει ότι ως πρότυπό του στην δράση της οργάνωσης για την απο-χριστιανοποίηση της Αμερικής είναι η δράση των ακτιβιστικών οργανώσεων των ομοφυλόφιλων. Άλλα πρόσωπα - κλειδιά της ‘AHA’, θεωρούνται ο εμφανιζόμενος ως «Επίτιμος Πρόεδρος» εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος ομοφυλόφιλος συγγραφέας και «διανοούμενος» Gore Vidal (1925 – 2012) και ο εβραϊκής καταγωγής Roy Speckhardt. Ο Speckhardt αρθρογραφεί στην Huffington Post και είχε γράψει ένα άρθρο στο οποίο κατηγορούσε τις θρησκείες ότι «φταίνε για τον υπερπληθυσμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος» γιατί μαθαίνουν τους πιστούς το "Αυξάνεστε και Πληθύνεστε" (δες εδώ. Για άλλες δράσεις της ‘AHA’, διάβασε εδώ και εδώ).

Μια άλλη οργάνωση η ‘American Atheists’, (Αμερικάνοι Αθεϊστές) πρόεδρος της οποίας είναι ο εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας David Silverman, (πρώην «ζηλωτής» της Ιουδαϊκής θρησκείας, όπως λέει ο ίδιος), απειλεί ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του δήμου του Princeton του New Jersey, για ένα μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που θέλουν αναγείρουν οι πυροσβέστες, γιατί θα υπάρχει σταυρός. Η οργάνωσή αυτή έχει καταθέσει αγωγή υπέρ της αποκαθήλωσης του σιδερένιου σταυρού που σχηματίστηκε μόνος του στα ερείπια στο ‘Σημείο Μηδέν’, ο οποίος, λένε οι αθεϊστές, τους «αρρωσταίνει», «καθώς έχουμε υποστεί σοβαρές σωματικές και ψυχικές ασθένειες».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου