Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αφού μας παρεχώρησαν οι Αμερικανοί στους Γερμανούς, πως θα πέσει ..η …Γερμανική κυβέρνηση ; Δεν γίνετε.



Ούτε επί γερμανικής κατοχής 41- 44 δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί γερμανοτσολιάδες.

«Οδεύει προς το τέλος της η κυβέρνηση Σαμαρά;» διερωτάται ο αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου N24 για να απαντήσει: «Παρότι η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει μια οριακή πλειοψηφία 155 εδρών, θεωρείται απίθανο να καταρρεύσει».


Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι παρά την εικόνα των τελευταίων ημερών, «η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί τον τελευταίο χρόνο».

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι «η Ελλάδα αναμένει με αγωνία την αποψινή ψηφοφορία στη βουλή μετά την πρόταση μομφής». Η εφημερίδα αναφέρεται και στα χθεσινοβραδινά επεισόδια «μεταξύ της αστυνομίας και βουλευτών του αριστερού κόμματος οι οποίοι προσπάθησαν μαζί με συνδικαλιστές του σταθμού να επανακαταλάβουν το Ραδιομέγαρο».
Από την άλλη, σε τηλεγράφημά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρότασή του «στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και στην αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης». Το dpa υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση έχει μια πλειοψηφία 155 εδρών στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «παρά την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση δυσπιστίας έχει μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας».
Στο θέμα αναφέρεται ειδησεογραφικά και η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, παρατηρώντας ότι «παρά την οριακή πλειοψηφία, ο Σαμαράς αντέδρασε με ψυχραιμία στην πρόταση».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου