Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πλανήτης φυλακή: 7.500 drones στους αμερικανικούς ουρανούς εως το 2018


Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), η υπηρεσία του προβλέπει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια στον αμερικανικό εναέριο χώρο θα επιχειρούν περίπου 7.500 drones εμπορικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την FAA ένα προσχέδιο κανονιστικού πλαισίου που να διέπει τις πτήσεις αυτές. Η FAA προτίθεται να ορίσει έξι σημεία σε όλες τις ΗΠΑ όπου οι εταιρείες που επιθυμούν να λειτουργούν drones θα πιστοποιούνται.




Η χρήση των UAV’s στις ΗΠΑ, πλέον, έχει περάσει από τον στρατό και τον αντιτρομοκρατικό αγώνα και στους τομείς των επιχειρήσεων και της πολιτικής προστασίας καθώς χρησιμοποιούνται για την συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, την πρόγνωση του καιρού, τον εντοπισμό πυρκαγιών, την βοήθεια σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, την ανέυρεση αγνοούμενων προσώπων αλλά και από την αστυνομία.


Ο Σύνδεσμος επιχειρήσεων για τα Unmanned Vehicle Systems προβλέπει ότι ο κλάδος θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον 100.000 νέες θέσεις εργασίας και ο κύκλος εργασιών του θα ξεπεράσει τα 82 δις δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου