Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΖΟΥΝ ΧΛΙΔΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ... ΚΟΡΟΙΔΩΝ !! Ο ελληνικός λαός πληρώνει 70 εκατ. ευρώ για μισθούς και προνόμια βουλευτών !!



Στον κρατικό προϋπολογισμό που θα φέρει εντός των ημερών στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός Οικονομικών προβλέπεται κονδύλι 70 εκατομμυρίων ευρώ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τις παροχές, τα επιδόματα και τη συμμετοχή τους σε επιτροπές. Οι Έλληνες που δεν έχουν να φάνε πληρώνουν δηλαδή 17.000 ευρώ για κάθε βουλευτή να ψηφίζει τα μέτρα εξόντωσης του και να παρακολουθεί θέατρο σκιών στο ναό της… Δημοκρατίας.


Το ίδιο ποσό πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και το 2013. Δεν επηρεάζεται καθ’ όλου από την κρίση αυτό. Παραμένει σταθερό για να απολαμβάνουν οι βουλευτές-βολευτές τη χλιδή τους, να μετακινούνται άνετα, να ζουν πλουσιοπάροχα μακριά από την ανέχεια των πολιτών που οι ίδιοι επιβάλουν.

Μπορεί ο μηνιαίος μισθός του κάθε βουλευτή να είναι περίπου 6.000 ευρώ, αλλά τελικά με παροχές, επιδόματα και επιβαρύνσεις μας στοιχίζει κάτι παραπάνω από 17.000 ευρώ το μήνα. Έχει και αφορολόγητο 65%, ενώ τα έξοδα του στη Βουλή πληρώνονται από ένα έξτρα κονδύλι της τάξεως των 700.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά προστίθενται στα 17.000 ευρώ.

Αν πολλαπλασιαστούν επι 300 και επί δώδεκα μήνες θα προκύψει το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Και πρόκειται για στοιχεία της ίδιας της Βουλής και όχι αυθαίρετα.

Εκεί ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να κάνει καμία περικοπή. Έκανε όμως περικοπές στην ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος είναι οι μόνοι (ίσως και κάποιες άλλες μεμονωμένες εξαιρέσεις) που διαθέτουν μέρος των αποδοχών τους για να βοηθούν τους ανήμπορους και φτωχούς Έλληνες οργανώνοντας συσσίτια.

Εκεί κατάντησαν τους Έλληνες οι βουλευτές που υπηρετούν τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να μην έχουν να φάνε, να μην έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, να τους παίρνουν τα σπίτια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το «χαράτσι Βενιζέλου», να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους και να μην μπορούν να πάνε στο γιατρό.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς γιατί οι βουλευτές, ιδίως οι κυβερνητικοί «παίζουν» ένα θέατρο στη Βουλή, όπως αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες με το φόρο ακινήτων και γενικώς αρκετές παραστάσεις που προηγήθηκαν με το μνημόνιο. Όταν σηκώνουν δήθεν λίγο μπαιράκι και τους τραβήξουν το αφτί μαζεύονται πίσω στο μαντρί.

Είναι πολλά τα λεφτά και τα προνόμια. Κανείς δεν θέλει να τα χάσει. Τρώνε και πίνουν λοιπόν στην υγεία των κοροΐδων μέχρι να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να τους τα στερήσουν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου